İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 4. Cuma: İsrail askerleri lağım suyuyla müdahale etti

İsrail askerinin işgal altındaki Doğu Kudüs’teki müdahalesi devam ediyor. Mescid-i Aksa’da bugün 4. Cuma namazı için Müslümanlar yola çıktı ancak yine askerlerin müdahalesiyle karşılaştı.

İsrail askeri Müslümanların önce Mescid-i Aksa’ya girişini engelledi, ardından ise yolda seccadelerini serip namaz kılan Filistinlilerin üzerine lağım suyu sıktı.

O anlarda yayında bölgeden son durumu aktaran tv100 muhabiri Sertaç Murat Koç gibi bölgedeki basın çalışanlarına da lağım suyu sıkıldı.

“GERİLİMİN EN YÜKSEK OLDUĞU CUMA DİYEBİLİRİZ”

Sertaç Murat Koç bölgede gerilim dolu dakikaları şu sözlerle aktardı:

"3 cumadır yaşanan gerilimle beraber en fazla gerilimin özellikle bu hafta olduğunu söyleyebiliriz. İnsanlar sadece ibadetlerini yapmak için omuzlarında seccadeyle Mescid-i Aksa’ya yönelmişlerdi. İsrail askerleri ise insanlık dışı bir müdahalede bulundu burada. Daha Vadi El Cuz'da ara sokaklarına çekildiler.

“MÜSLÜMANLAR YOLA SECCADELERİNİ SERİP NAMAZ KILDILAR”

Bu ilk saldırı sonrasında yolun ortasına seccadelerini serip namaz kılmak isteyen Filistinlilere de namazlarını bitirdikten sonra eşzamanlı yine müdahalede bulundu.

İSRAİL ASKERLERİ BASIN MENSUPLARINI DA HEDEF ALDI

TOMA aşağı mahallelere lağım suyu sıktı. Askerler biz de dahil herkese lağım suyu püskürttü. Sadece Filistinlileri hedef almıyorlar, biz de hedefiz."