Işık kümesi oluştu, kıvılcımlar çıktı! 85 saniyelik kabusun sesi korku filmlerini aratmadı! Depremin tüyler ürperten yeni görüntüleri ortaya çıktı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'yı da vurdu. Depremden günler sonra ortaya çıkan görüntüler felaketin büyüklüğünü gözler önüne serdi.

Depremden en çok etkilenen illerden biri olan ve bini aşkın kişinin hayatını kaybettiği Malatya’da depremin yeni görüntüleri dehşete düşürdü. Görüntülerde, binaların ardı sıra yıkıldığı görülüyor. Kentin üç farklı noktasındaki güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde şiddetli sarsıntı sonrası kabloların kıvılcım çıkartması, park halindeki araçların sallanması ve binaların ardı sıra yıkıldığı anlar, saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.
Öte yandan görüntülerde, bir vatandaşın şiddetli depremden dolayı yürüyemediği ve emekleyerek ilerlediği görüldü.

HALK SOKAKLARA KAÇIŞTI
Depremlerin vurduğu Adana'da Ceyhan ilçesine bağlı Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'ndeki 5 katlı Gül Apartmanı'nda oturanlar, sarsıntı anında koşarak kendilerini dışarı attı.
Çocuklarını da yanlarına alan aileler kaçarken, binanın sıvaları döküldü. Namık Kemal Mahallesi Öz Polat Apartmanı'nda da duvarların patladığı, çocuklarını kucaklarına alan ailelerin sokağa kaçtığı anların güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı.

MUHABİRİN KORKU DOLU ANLARI
Depremin şiddetli bir şekilde hissedildiği Şanlıurfa'da deprem anları güvenlik kamerasına yansıdı. Deprem anında çalışma ofisinde haber yazan yerel gazete muhabiri İbrahim Çakmak'ın yaşadığı korku dolu anlar kameraya an be an yansıdı. Görüntülerde muhabirin deprem anında çalışma ofisinde bulunan masanın altına girerek depremin sonlanmasını beklediği görüldü.

IŞIK KÜMESİ OLUŞTU
Hatay'da bir eczanedeki ilaçlar ise deprem esnasında etrafa saçıldı. İnternet kafedeki bilgisayarlar ise yerinden sökülürcesine sallandı. Bir üretim tesisinde gece vardiyasındaki işçiler de panikle işyerlerini terk ettiler. Birçok noktada deprem ışık kümesi oluştururken o anlarda gecenin karanlığı adeta aydınlandı. Evlerdeki güvenlik kameralarında ise bütün eşyalar ve malzemeler adeta yerinden söküldü. Hatay İskenderun’da gemiye binen kamyon sürücüleri de zor anlar yaşadı.

KORKU FİLMLERİNİ ARATMADI
Hatay’da resmi kurumların elektrik kesintilerinde kayıt aldığı deprem anına ilişkin kamera kayıtları ortaya çıktı. Deprem sırasında yayılan ses ve yeryüzünün sallanışı korku filmlerini aratmazken depremin tam olarak 85 saniye sürdüğü görüldü. Binlerce binanın yıkılmasına, on binlerce kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan zelzelenin önce hafif olarak başladığı daha sonra ise şiddetini iyice arttırdığı görüldü. Ardından depremin 75'inci saniyesinden sonra sarsıntıların yavaşlayarak devam ettiği kaydedildi.