İSKİ'ye 13 bin TL maaş ile personel alınacak! KPSS şartı yok! Şartlar açıklandı!

Birçok kamu kurum ve kuruluşlarına personel alımları hız kesmeden devam ediyor. Söz konusu personel alımlarında bu kez de İSKİ 13 bin TL maaş ile memur mühendis alımlarını duyurdu. KPSS şartı olmaksızın duyurulan personel alımlarında İSKİ bünyesinde 223 kişi istihdam edilecek.

İSKİ'ye 13 bin TL maaş ile personel alınacak! KPSS şartı yok! Şartlar açıklandı!

İSKİ, 223 personel alımı yaparak kadrolarını genişletmek ve güçlendirmek istiyor. Birçok pozisyon için yapılacak olan personel alımlarında bazı pozisyonlar için yabancı dil şartı aranırken, sözlü ve yazılı sınav da yapılacak. İSKİ personel alımlarında e-Devlet üzerinden anında başvuru yapılabilecek. 

İSKİ personel alım ilanını duyurdu

İSKİ, 223 personel alımı yaparak birçok pozisyonunda sağlam bir kadro kurmayı amaçlıyor. Bazı pozisyonlar için yabancı dil şartı arayacak olan İSKİ, söz konusu memur mühendis alımlarında sözlü ve yazılı sınavlar ile alımları gerçekleştirecek. Yayımlanan ilanda “İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürlüğü bünyesinde 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 49’uncu maddesine tabi olarak istihdam edilmek üzere; aşağıda pozisyonu, adedi, nitelikleri ve diğer şartları taşımak kaydıyla belirtilen boş pozisyonlara açıktan atama yoluyla sözleşmeli personel alınacaktır” ifadeleri yer aldı.

Başvuru şartları

İSKİ tarafından duyurulan personel alımlarında başvuru genel şartları şöyle:

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan genel şartlara sahip olmak,
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
- Kamu haklarından yoksun olmamak,
- Türk Ceza Kanunu 53’üncü maddesinde belirtilen suçlardan süreler geçmiş bile olsa mahkum olmamak,
- Erkek adayların askerlikle ilişiğinin bulunmaması,
- Görevi yapmaya engel sağlık sorununun olmaması,
- İlan edilen pozisyonlar için aranan diğer başvuru şartlarını karşılamak,
- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç almak.
- İSKİ personel alımları için sınava girmek isteyen adayların 15 Ağustos – 19 Ağustos tarihleri arasında turkiye.gov.tr adresinden elektronik ortamda başvuru formunu doldurması gerekiyor. - Adayların, istenilen belgeleri de e-Devlet üzerinden temin etmesi gerekiyor.