İŞKUR açıkladı! 97 bin personel alımı yapılacak! KPSS şartı yok! E-devletten başvuru yapılabilecek!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğü'nün kurumsal internet sitesinde önemli iş ilanları yayımlandı. Verilen ilanlara göre toplam 97 bin personel alımı yapılacağı duyuruldu. E-devlet üzerinden başvuru yapılabilecek.

İŞKUR açıkladı! 97 bin personel alımı yapılacak! KPSS şartı yok! E-devletten başvuru yapılabilecek!

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünün tarafından yayımlanan iş ilanları kapsamında toplam 97 bin personel alımı yapılacağı bildirildi. Bu ilanlarda pek çok farklı kadro için personel alımı yapılacağı belirtildi.İlgili ilanlara İŞKUR’a girildikten sonra e-Devlet ile giriş kısmından giriş yapılarak başvuru yapılabileceği vurgulandı. Söz konusu ilanlara en az ilkokul mezunu adayların başvuru yapabildiği belirtilerek ilanlara göre özel şartların da belirlendiği ifade edildi.

İŞKUR iş ilanı başvuru ayrıntıları

Aşağıdaki link üzerinden ilanlara ulaşılabilir ve istenilen kadroya tıklayarak o kadronun ilanları görüntülenebilir. Burada ise e-Devlet ile giriş bölümünden giriş yapılarak başvuru yapılabilir.

İŞKUR iş ilanı için aranan şartlar

İlanlara başvuru yapacak olan adaylarda bazı şartlar aranıyor. Adayların genel şartlara haiz olması gerekiyor. Genel şartlara haiz olunduktan sonra adayların başvuru yapacakları ilana göre belirlenen özel şartlara haiz olması gerekiyor. Bu şartlar ise şöyle paylaşıldı:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

- En az 18 yaşında olmak

- En az ilköğretim mezunu olmak (İlanlara göre değişkenlik gösterebilir)

- Çalışmalarını engelleyecek herhangi bir sağlık sorununun olmaması

- Çalışanların iletişim becerisinin yüksek olması

- Vardiyalı çalışabilecek

- Aktif ve dinamik çalışabilmek

- Kamu haklarından mahrum olmamak

- Adli sicil kaydının temiz olması

KPSS şartı yok

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü sayfasında şu anda 97 bin açık personel alımı bulunuyor. 31 Ağustos itibari ile bu ilanlara başvuru yapılabiliyor. Özel sektör personel alımları olduğundan kaynaklı olarak da KPSS şartı aranmıyor.