İŞKUR başvuran vatandaşlara her ay 8 bin TL ödeme yapacak! Başvuruyu s30 gün içinde yapmanız gerekiyor aman kaçırmayın!

Zamlı maaşlarında belirlenmesiyle İŞKUR iş sahibi olmayan vatandaşlara ödediği işsizlik maaşı tutarına zam yaptı. Geçtiğimiz sene 2 bin 568 ila 5 bin 137 TL olarak ödenen bu tutar 2023 asgari ücret zammıyla birlikte 8 bin TL'ye kadar yükseldi. Peki işsizlik maaşına nasıl başvurulabilir? Hangi şartları yerine getirmek gerekir? İşte detaylar….

İŞKUR başvuran vatandaşlara her ay 8 bin TL ödeme yapacak! Başvuruyu s30 gün içinde yapmanız gerekiyor aman kaçırmayın!

Yeni yılda gelirlere zam uygulanırken İŞKUR’da işsiz vatandaşlara vermiş olduğu maaş tutarlarına zam yaptı.   Gelirler artarken, ihtiyaç sahiplerine verilen yardım ödemelerinin miktarı da yükseltildi. Maaş gibi her ay yatacak ödemelerin en düşüğü 4 bin 3 TL iken en yükseği 8 bin TL oldu. İşte ayrıntılar...

İŞKUR başvuran vatandaşlara her ay 8 bin TL ödeme yapacak! Başvuruyu s30 gün içinde yapmanız gerekiyor aman kaçırmayın! - Resim : 1

MAAŞ GİBİ HER AY ÖDECNECEK 

İŞKUR, kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalan vatandaşlara işsizlik maaşı adı altında ödeme yapıyor. Ödemeler her ayın 5'inde PTT üzerinden yatacak. İşsizlik maaşı almak için kişinin, işsiz kalmadan önce 120 gün hizmet akdine tabi olması gerekir. 

İşsizlik maaşı almak isteyen vatandaşların hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içerisinde İŞKUR’a başvurması gerekiyor. İşsizlik maaşı alanlara aynı zamanda meslek geliştirme, edindirme ve yetiştirme eğitimi de veriliyor. İŞKUR’un bu konudaki göstermiş olduğu hassasiyet, sosyal devlet anlayışının en önemli özelliklerinden birisidir.