En az 9200 TL maaş verilecek! İŞKUR duyurdu: En az ilkokul mezunu olması gerekiyor

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) bekçi olmak isteyenleri yakından ilgilendiren 6 ilan yayınladı. İŞKUR'un ilanı sonrasında 'bekçi alımı detayları, şartları', 'nasıl bekçi olunur', 'bekçi olmak için gerekenler' şeklinde aramalar yapılmaya başlandı.

En az 9200 TL maaş verilecek! İŞKUR duyurdu: En az ilkokul mezunu olması gerekiyor

İŞKUR bekçi alımının şu an için sadece özel sektör için geçerli olacağı belirtilerek alımların farklı illerde geçerli olacağı aktarıldı. Çeşitli illerde çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılacağı belirtildi. Aşağıdaki link üzerinden açılan sayfada illere göre sorgulama yaparak bekçi alımı ilanlarına ulaşabilirsiniz.

Bekçi alımı şartları
Bu ilanlara başvuru yapacak olan adaylarda bazı şartlar aranıyor. İlk olarak adayların genel şartlara haiz olması gerekiyor. Bu şartlar ise şöyle:
- T.C. Vatandaşı olmak,
- İlköğretim, Lise, önlisans ve lisans mezunu olmak yurt dışı okullardan mezun olanların denklik belgesine sahip olmaları,
- 18 yaşını tamamlamış olmak,
- Fiziki şartlarda erkeklerde ve bayanlarda herhangi bir sıkıntı çıkartacak engele sahip olmaması (Engelli adaylar için gerekli şartlar ilan detaylarında belirtilmiştir)
- Adayların sağlık yönetmeliği şartlarını taşımları, silah taşımaya engel bir durumun olmaması, herhangi bir yüz kızartıcı suçtan ceza almamış olmaları.
- Başvuruda bulunulacak il içerisinde ikamet ediyor olmak.

Bekçi alımı başvuru detayları
Bunun yanı sıra ilanlara başvurular aşağıdaki link üzerinden açılan sayfada e-Devlet ile giriş bölümünden giriş yapılarak özgeçmiş oluşturmak sureti ile yapılabileceği aktarıldı. Ayrıca ilanlara şartlara haiz olmayan adayların başvuru yapamayacağı bildirildi.

Bekçi maaşı ne kadar?
İlkokul mezunu bekçi maaşı tahmini: 9.259,4415 TL
Lise mezunu bekçi maaşı 9.588,1623 TL
Üniversite mezunu bekçi maaşı 10.920 TL