İşlem durduruldu! Borsada sert düşüş...

Borsa İstanbul'da işlem gören BIST 100 endeksi piyasa beklentilerine paralel negatif seyirle açıldı. Açılışın ardından endekse bağlı devre kesici sistemi devreye girdi.

İşlem durduruldu! Borsada sert düşüş...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasında (TCMB) yaşanan ani görev değişim sonrası gözler piyasaya çevrildi. Asya piyasalarının açılmasıyla birlikte TL’de yüzde 17 değer kaybı yaşandı.

Borsa İstanbul'da işlem gören BIST 100 endeksi geçen haftayı yüzde 1,41 değer kaybı ile kapatmasının ardından bu hafta açılışta, yüzde 9'un üzerinde geriledi. Açılışta bankacılık endeksi yüzde 8,13, holding endeksi de yüzde 7,71 değer kaybetti. Sert düşüşle başlayan Borsa istanbul'da açılışın ardından endekse bağlı devre kesici sistemi devreye girdi.

10.38'de yeniden işleme açılınca kayıp eksi 7 (net) oldu. Ardından tekrar tüm işlemler durduruldu.

Borsa'da işlem gören hisseler devre kesicilerin kaldırılmasının ardından hafif bir toparlanma yaşasa da BİST100'deki düşüş devam etti.

Açılışta bankacılık endeksi yüzde 8,13, holding endeksi de yüzde 7,71 değer kaybetti. Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada, "Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi Devreye girmiştir. Pay Piyasasındaki tüm sıralarda, VİOP'ta işlem gören pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde işlemler geçici olarak durdurulmuştur. Pay Piyasasında sürekli işlem yöntemi uygulanan paylarda 10.30'dan itibaren işlemlere kaldığı yerden sürekli işlem ile devam edilecektir" ifadeleri kullanıldı.

Kurda ani yükselme sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ekonomiye dair açıklamalarda bulundu. Elvan, serbest piyasa mekanizmasından herhangi bir tavizin kesinlikle söz konusu olmayacağını söyledi. Bakan Elvan yaptığı açıklamada, "Makroekonomik istikrarın ön koşulları fiyat istikrarı ve finansal istikrardır" dedi.