Türkiye günlerdir bu olayı konuşuyor! 6 yaşında evlendirildi, yıllarca cinsel istismara maruz kaldı! Siyasilerden ilk tepkiler!

İsmailağa Cemaati’ne bağlı bir vakfın kurucusunun 6 yaşındaki kızı H.K.G.’yi evlendirdiğinin ortaya çıkması tüm Türkiye'yi ayağı kaldırdı. Mide bulandıran olaya sosyal medyadan tepki yağarken siyasetten de peş peşe açıklamalar geldi.

Türkiye günlerdir bu olayı konuşuyor! 6 yaşında evlendirildi, yıllarca cinsel istismara maruz kaldı! Siyasilerden ilk tepkiler!

Türkiye günledir İsmailağa Cemaati’ne bağlı bir vakfın kurucusunun 6 yaşındaki kızının 'oyun' olarak anlatılarak 29 yaşındaki adamla evlendirilmesini konuşuyor. 6 yaşındaki çocuğun 'evlendirdiği'ne ilişkin fotoğrafların ortaya çıkmasının ardından tepkiler çığ gibi büyüdü. 

Konuya ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olayın mahkemeye intikal ettiğini duyurarak davaya müdahil olduklarını belirtti.

İlk tepki Ömer Çelik'ten geldi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Mağdurun yanında olacağız ve her türlü desteği vereceğiz. Mağdur her kimse yanındayız, suçlu her kimse karşısındayız. Devam eden hukuki süreçte çocuklarımızın üstün yararının gözetileceğine eminiz. Hukuki süreci en yakın şekilde takip edeceğiz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız da konuyla ilgili açıklama yapmış, İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya müdahil olmuştur."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cinsel istismar skandalına tepki gösterek şu paylaşımı yaptı:

"6 yaşında çocuk! Bunu yapan, buna göz yuman, bunun sistemini kuran şerefsizdir ve haysiyetsizdir! Şerefsiz ve haysiyetsiz muamelesi de görecektir! Hak ettiğinizi bulacaksınız!"

"Çürümüşlüktür ve düpedüz tecavüzdür!"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’de skandal olayla ilgili şu ifadeleri kullandı:
Dini bir cemaatin kisvesi altında, 6 yaşındaki küçücük bir çocuğumuza yaşatılanlar; Büyük bir sapkınlıktır, çürümüşlüktür ve düpedüz tecavüzdür! Bu alçaklığın örtbas edilmesine asla izin vermeyeceğiz! Evlatlarımızı tüm kirli ellerden her daim koruyacağız!