İspanya, İsrail'in ilhak ettiğini duyurduğu topraklara ilişkin kınama bildirisi yayınladı

İspanya'da koalisyon hükümeti, İsrail'in Batı Şeria topraklarının bir bölümünü 'devlet toprağı' olarak duyurmasının ardından kınama yazısı yayınladı. Yazıda, "Uluslararası hukuka açıkça aykırı olan bu duyuru, bölgesel gerilimi artırıyor ve ateşkese yönelik uluslararası çabaları karmaşıklaştırıyor" ifadelerine yer verildi.

İspanya, İsrail'in ilhak ettiğini duyurduğu topraklara ilişkin kınama bildirisi yayınladı

İspanya'da koalisyon hükümeti, İsrail'in son olarak aldığı, işgal altındaki Batı Şeria'nın bazı bölümleri ile Ürdün Vadisi'ni ilhak kararını şiddetle kınadı. İspanya Dışişleri Bakanlığın'dan yapılan yazılı açıklamada, "Hükümet, İsrail Bakanı Bezalel Smotrich'in, işgal altındaki Filistin topraklarındaki arazilere el konulmasına ilişkin açıklamasını şiddetle kınıyor." ifadesi kullanıldı.

"BÖLGESEL GERİLİMİ ARTIRIYOR"

"Uluslararası hukuka açıkça aykırı olan bu duyuru, bölgesel gerilimi artırıyor ve ateşkese yönelik uluslararası çabaları karmaşıklaştırıyor" denilen açıklamada, Filistin'in işgal altındaki topraklarındaki İsrail yerleşimlerinin, uluslararası hukukun ihlali olduğu ve barışın önünde engel teşkil ettiği vurgulandı.

İsrail hükümetindeki aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ürdün Vadisi bölgesinde 8 bin dönüm araziye "devlet arazisi" olduğu iddiasıyla el koyduklarını duyurmuştu.