İspanya'da şiddetli patlama! Bölgede kimyasal alarm verildi

İspanya'da Katalonya'nın Tarragona bölgesinde Canonja adlı petrokimya şirketinde şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlama sonrası bölgede kimyasal alarm verilirken yetkililer yerel halka kapı ve pencerelerin açılmaması konusunda uyarıda bulundu. Patlamada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Katalonya'nın Tarragona bölgesinde Canonja adlı petrokimya şirketinde büyük bir patlama meydana geldi. Yetkililer yerel halka bölgeden uzak durulması kapı ve pencerelerin açılmaması konusunda uyarıda bulundu. Bölgede Kimyasal alarm verildi.

Yerel polis ve itfaiyeciler bölgenin güvenliğini sağlamak ve alevleri söndürmek için seferber oldular.

1 ölü, 3 yaralı

Patlama sonrası olay yerine 20 itfaiye aracı, 1 helikopter ve 11 ambulansın sevk edildiği bildirildi. Tarragona ile Port Aventura arasındaki demiryolu ulaşımının da durdurulduğu ve bazı yolların kapatıldığı ifade edildi.

Basınla paylaşılan ilk bilgilere göre Canonja adlı petrokimya şirketinde meydana geldiği belirtilen patlamada, ilk belirlemelere göre en az 4 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Patlamanın gerçekleştiği şirketin, İspanya'da polimer üretimi için kullanılan, yılda 140 bin ton üretim kapasitesine sahip etilen oksit işleyen tek endüstri olduğu bilgisi paylaşıldı.

Acil durum ilan edildi

"Acil Durum" ilan eden Sivil Koruma kurumu, bölge halkına tedbir amaçlı sokağa çıkmamaları, kapalı alanda durmaları, kapı ve pencereleri kapatma çağrısı yaptı. Sirenlerin çaldığı bölgenin araç trafiğine de kapatıldığı duyuruldu.

Patlama anı kamerada

Henüz neden bilinmeyen patlama anı bir güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Görüntülerde oldukça güçlü olan patlamanın ardından kilometrelerce uzaklıktan alevler görüldü.