Avrupa Şampiyonu Ampute Milli Takımı'na coşkulu karşılama! Yeni hedef belli oldu

Üst üste 2. kez Avrupa şampiyonu olarak tarihi bir başarı yakalayan Ampute Milli Futbol Takımı'na İstanbul'da coşkulu bir karşılaşama yapıldı.

İspanya'yı finalde 6-0 gibi farklı bir skorla yenerek üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu olan Ampute Futbol Takımı Türkiye'ye geldi.

Büyük bir coşkuyla İstanbul Havalimanı'nda çiçeklerle karşılanan milli futbolcuların karşılanmasına bando da eşlik etti. Havalimanında açıklamalarda bulunan teknik direktör Osman Çakmak, "Biz Avrupa Fatihi olduk. Bu çocuklar çok büyük bir zafer kazandılar. İnandılar ve başardılar. Avrupa Şampiyonu Ampute Milli Takımı'na coşkulu karşılama! Yeni hedef belli oldu - Resim : 1

Çok mutluyuz. Havalimanına indiğimiz dakika itibariyle havalimanı personeli, emniyet personeli bizi o kadar yürekten kucakladı ki... Biz bu coşkuya hasretiz, biz Avrupa'da bir numarayız. Başarı tesadüf değil, fedakarlıkla oluyor. 2017 ve 2021'de Avrupa şampiyonuyuz, 2022'de Dünya Kupası var. Asıl Film o zaman..." dedi. 

Takımın yıldız isimlerinden Şeyhmus Erdinç de yeni hedefin dünya şampiyonası olduğunu belirterek, "Dünden beri uyumadık. Çok büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Devlet büyüklerimiz de bizi hiç yalnız bırakmadı. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Spor Bakanımız arayarak desteklerini gösterdiler. Artık bundan sonraki hedefimiz Dünya Kupası. İnşallah onu da Türkiye'ye getireceğiz" diye konuştu.Avrupa Şampiyonu Ampute Milli Takımı'na coşkulu karşılama! Yeni hedef belli oldu - Resim : 3

Turnuvanın en değerli oyuncusu ve gol kralı Ömer Güleryüz de "Gerçekten çok çalıştık. 247 tane antrenman yaptık. Osman hocamız ve teknik heyetimiz bizi turnuvaya çok iyi hazırladı. Müthiş bir başlangıç yaptık, sonunu da güzel getirdik. Sahaya çıktık ve her şey kendiliğinden geldi. Gol kralı oldum, en değerli oyuncu seçildim. Hiç aklımda yokken hayal edemeyeceğim şeyler yaşadım. Her şey arkadaşlarım sayesinde oldu. Takım arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.