İspanyollar kötü gün dostu oldular! Met-Gün Enerji Ortağı Mehmet Çelebi: Avrupa'da İspanya gibi içten bir ülke yok

Deprem felaketleri sonrası Türkiye'ye yardıma koşan İspanya, acımızı en içten yaşayan ülkelerden biri oldu. Yaralıların tedavisi için deprem bölgesine içinde sahra hastanesi bulunan 4 gemi gönderen İspanyollar, arama kurtarma çalışmalarıyla da yaraların sarılmasına büyük destek verdi. Depremin ilk günlerinden itibaren hem İspanya'da hem Türkiye'de çalışma yürüten Met-Gün Enerji de İspanya’daki otelinde kampanya düzenlemiş, Met-Gün Enerji'nin bu kampanyasına İspanyollar büyük ilgi göstermişti.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili vuran yıkıcı depremler, Türkiye'yi yasa boğdu. Depremin ardından birçok ülke gerek arama kurtarma ekipleriyle, gerek gıda ve eşya yardımlarıyla Türkiye'ye el uzattı. Bu ülkelerden en dikkat çekeni ise İspanya oldu. Met-Gün Enerji'nin deprem felaketinin ilk gününden itibaren İspanya'daki otelinde başlattığı kampanyaya İspanyollar büyük destek vermişti. Felaketi sanki kendi ülkelerinde yaşamış gibi hisseden İspanyollar, Met-Gün Enerji'nin oteline; Atkı, pantolon, kazak gibi kıyafetlerin yanı sıra gıda ürünlerinin de bulunduğu 500 tona yakın ihtiyaç malzemesi yardımında bulunmuştu.

Met-Gün Enerji Ortağı Mehmet Çelebi, Türkiye'nin kötü gün dostu olan İspanyollar hakkında tv100'e dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İspanyolların Türkiye ile aynı kaderi yaşadıklarını vurgulayan Çelebi, Avrupa'da İspanya gibi içten bir ülke bulunmadığını söyledi.

İspanyolların çok mütevazi ve kendileriyle çok barışık olduğunu kaydeden Çelebi, "Depremin ilk günlerinde 'İspanyollar şikayet ediyor' gibi karalama haberleri çıktı. Bunlara izin verilmemesi gerek. Türk İspanyolu olarak sizlere müteşekkirim" dedi.

Türkiye'nin yaşadığı terör olaylarını geçmişte İspanya'nın da yaşadığını aktaran Met-Gün Enerji Ortağı Mehmet Çelebi, İspanya'da Türklere büyük sevgi beslendiğini, deprem anından itibaren ülkede yaşayanların fedakarlıklarını hiçbir art niyet olmadan yaptığını dile getirdi.

Büyük acı yaşadığımız felakette İspanya, yaralıların tedavisi için deprem bölgesine içinde sahra hastanesi bulunan 4 gemi göndermiş, bunun yanı sıra arama kurtarma çalışmalarında da büyük destek vermişti.

Depremdeki acımızı içten duygularla paylaşan İspanya, gösterdiği fedakarlıklarla da kötü gün dostu olduğunu adeta kanıtlamıştı.