İsrail askerleri Şifa Hastanesi'nde binlerce kişiyi alıkoydu!

Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne baskın düzenleyen İsrail güçleri, hastane çalışanları ve sivilleri rehin aldı. Bölgeden gelen habere göre, İsrail askerleri bazı rehinelerin ellerini ve gözlerini bağlayarak ve kıyafetlerini çıkararak bilinmeyen bir yere götürdü. Hastanede acil servis çalışanı olan Omar Zaqout, "İsrail güçleri gözaltına alınan erkekleri çıplak ve gözleri bağlı olarak aldı. Herhangi bir yardım veya malzeme getirmediler, sadece terör ve ölüm getirdiler ”dedi.

İsrail askerleri Şifa Hastanesi'nde binlerce kişiyi alıkoydu!

İsrail askerleri tarafından ablukayan alınan Gazze'de insanlık dışı haberler gelmeye devam ediyor. Çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği Gazze'de, İsrail askerleri son olarak Şifa Hastanesi'ne baskın düzenlemişti. 

İsrail askerlerinin, baskın düzenlediği Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde onlarca sağlık personeli ile yerinden edilmiş kişiyi alıkoyarak sorguya aldığı bildirildi.

ÜNİTELERE BASKIN

Şifa Hastanesi'ndeki sağlık kaynaklarının yaptığı açıklamaya göre, İsrail ordusu, Şifa Hastanesi'nin ameliyathane, böbrek, dahiliye, hasta kabul ve doğumhane binalarına baskın düzenledi, bodrum katlarında ise patlama gerçekleştirdi.

İsrail askerlerinin, baskın düzenlediği binalarda arama yapmak üzere kapalı kapıları patlayıcı ile patlattığı bildirildi.

HASTANE ÇALIŞANLARI ESİR ALINDI

İsrail askerlerinin hastanede onlarca sağlık personelini ve yerinden edilmiş kişiyi alıkoyarak sorguya aldığı, ayrıca bazı kişileri ellerini ve gözlerini bağlayarak ve kıyafetlerini çıkararak bilinmeyen bir yere götürdüğü aktarıldı.

HASTANE BAHÇESİNDE ÇIPLAK SORGU

El Şifa Hastanesi'nin acil servis çalışanı Omar Zaqout, Al Jazeera'ye İsrail askerlerinin "hastaneye sığınan bazı erkekleri gözaltına aldığını ve vahşice saldırdığını" söyledi.

“İsrail güçleri gözaltına alınan erkekleri çıplak ve gözleri bağlı olarak aldı. Herhangi bir yardım veya malzeme getirmediler, sadece terör ve ölüm getirdiler ”dedi.

"180'den fazla ceset kötü durumda ve hâlâ hastanenin bahçesinde yatıyor. Durum çok korkunç, hastanenin çevresinde her yerden silah sesleri duyuluyor."

KESKİN NİŞANCILAR YERLEŞTİRİLDİ

Hastane binasına ve çatısına da keskin nişancıların yerleştirildiği kaydedildi. İsrail ordusu, bu sabah Gazze'de binlerce hasta ile yerinden edilmiş sivilin bulunduğu bölgenin en büyük sağlık tesisi Şifa Hastanesi'ne baskın düzenlemişti.