İsrail basını yazdı: Netanyahu, anlaşmayı reddetti!

İsrail basınında yer alan habere göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Hamas'ın elindeki İsrailli esirlerin serbest bırakılmasına yönelik bir anlaşmayı reddettiği yazdı.

İsrail basını yazdı: Netanyahu, anlaşmayı reddetti!

İsrail'in Gazze Şeridi'ni işgalinde 103. güne girildi. İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana sürdürdüğü saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 24 bin 448'e, yaralı sayısı da 61 bin 504'e yükseldi.

İsrailli özel televizyon kanalı Kanal 13'ün haberinde, isimleri verilmeyen İsrailli Bakanların son günlerde, Hamas'ın elindeki İsrailli esirlerin serbest bırakılmasına yönelik bir anlaşmaya ilişkin bir teklifin genel hatlarını hazırladığı ifade edildi.

Müzakerelerin bir arabulucu aracılığıyla ilerletilmesinin beklendiği ancak Netanyahu’nun bu hamleyi reddettiği kaydedildi.

ANLAŞMAYA YÖNELİK TABAYI ENGELLİYOR

Kanal 13 ayrıca, isimlerini vermediği siyasi yetkililerin, Netanyahu'nun "kaçırılan kişilerin serbest bırakılmasına yönelik bir anlaşmaya yönelik çabayı engellediğini" söylediğini aktardı.

Netanyahu'nun ofisinden müzakerelere ilişkin yapılan açıklamada ise "Hamas'ın talep ettiği ve Başbakanın kategorik olarak reddettiği koşulun savaşın sona ermesi olduğu" belirtildi.