İsrail çocukları hedef almaya devam ediyor! Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir çocuğu öldürdü

İsrail, Batı Şeria'daki sürdürdüğü saldırılarda çocukları da hedef almaya devam ediyor. İsrail Ordusu, Qabatiya kasabasına düzenlediği saldırıda 13 yaşındaki Filistinli çocuk Nabil Abu Abed'i öldürdü.

İsrail çocukları hedef almaya devam ediyor! Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir çocuğu öldürdü

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlediği baskın sırasında 13 yaşındaki Filistinli Nabil Abu Abed'i öldürdü. Baskın sırasında, biri ağır olmak üzere iki kişi de yaralandı. Cenin kentinin Qabatiya kasabasında yaşanan olaya ilişkin olarak Filistin'in resmi haber ajansı WAFA'ya açıklama yapan Cenin'deki El Razi Hastanesi Direktörü Fawaz Hammad, gerçek mermiyle yaralanan Abed'in hayatını kaybettiğini söyledi.

ÇATILARA KESKİN NİŞANCI YERLEŞTİRDİLER

Ajansa konuşan yerel kaynaklar da İsrail güçlerinin kasabaya baskın düzenlediğini teyit ederek kasabanın sokak ve mahallerine askeri araçlar konuşlandırdıklarını ve pek çok ev ve işyerinin çatısına keskin nişancı yerleştirdiklerini anlattı. Baskın sırasında İsrail güçleri ve Filistinliler arasında çatışma çıktığı bilgisi paylaşılırken, yaşanan çatışmada, iki erkek yaralandı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu açıklandı.

"ASKERLER ATEŞE KARŞILIK VERDİ"

Reuters haber ajansının aktardığına göre, İsrail ordusu da kasabada yaşananlara ilişkin açıklama yaptı. Filistinli silahlı kişilerin İsrail güçlerine ateş açtığı savunulan açıklamada, askerlerin bu ateşe karşılık verdiği ifade edildi. Ordu, daha sonra Filistinli bir çocuğun öldürüldüğüne ilişkin haber aldıklarını kaydetti. İsrail ordusu, Reuters'a yaptığı açıklamada, "Olayın koşulları inceleme altında" ifadelerini kullandı.

2 FİLİSTİNLİ YARALANDI

İsrail güçleri, Batı Şeria'nın kuzeydoğusundaki Tubas kentine de baskın düzenlemiş, bu baskında da iki Filistinlinin yaralandığı ifade edilmişti. Filistin devlet televizyonunun haberinde, yaralıların Tubas Türk Hastanesi'ne kaldırıldığı bilgisi verilmişti. Görgü tanıkları da İsrail güçlerinin baskınına tepki gösteren Filistinliler ile İsrail güçleri arasındaki olayların askerler kentten çekilene kadar devam ettiğini aktarmıştı.

İsrail ordusunun Gazze'de saldırı başlattığı Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarında artış yaşanıyor.