İsrail dur durak bilmiyor! "2 cephede savaşacak gücümüz var, Lübnan'ı da yok ederiz!

İsrail-Filistin savaşının 10'uncu gününde sular durulmuyor. Bölgede karşılıklı can kayıpları hızla artarken, İsrail'in yaptığı yeni açıklama, savaşta ikinci cephenin açılacağı yorumlarını beraberinde getirdi. Hizbullah'ın saldırısı sonucunda 1 askerinin öldüğünü belirten İsrail, Lübnan'a gözdağı vererek, "2 cephede savaşacak gücümüz var, Lübnan'ı yok ederiz!" dedi.

İsrail dur durak bilmiyor! "2 cephede savaşacak gücümüz var, Lübnan'ı da yok ederiz!

Savaşın 10'uncu gününde İsrail havadan ve karadan saldırılarına devam ederken,  Hizbullah'ın saldırısında 1 askerinin hayatını kaybettiğini açıklayarak Lübnan'a ultimatom ateşledi.

İsrail, Hizbullah'ın savaşa girmesi durumunda izleyeceği adımları açıkladı. İsrail ulusal güvenlik danışmanı Tzachi Hanegbi, Hizbullah'ı ikinci bir cephede savaş başlatmaması konusunda uyardı ve eğer başlatırsa 'Lübnan'ı yok etmekle' tehdit etti. İsrail Savuma Güçleri (IDF) sözcüsü Yarbay Peter Lerner ise, "Son birkaç günde Hizbullah'la sınırda birçok çatışma yaşadık" dedi ve Hizbullah'ı savaş eşiğini geçme konusunda çok dikkatli olması gerektiğini söyledi.

İsrail Askeri Güçlerinden General Daniel Hagari ise, güney Lübnan'daki Hizbullah güçlerini, saldırmaya devam etmeleri halinde yıkıcı sonuçlarla karşılaşacakları konusunda uyarıda bulunarak, "Hizbullah, Gazze'deki savaşında İsrail'e meydan okumak için Kuzey sınırında gerilimi tırmandırıyor ve bunu İran'ın desteği ve talimatıyla yapıyor, Lübnan'ı ve vatandaşlarını tehlikeye atıyor" açıklamasında bulundu.

2 CEPHEDE SAVAŞACAK GÜÇTEYİZ!

Yarbay Hagari, İsrail'in iki cephede ve daha fazlasında harekete geçmeye ve savaşmaya hazır güçlü bir ordusu olduğunu belirtterek Lübnan'a gözdağı verdi.

SİVİLLER TAHLİYE EDİLDİ

Gerilimli kuzey sınırındaki sivillerin tahliye edildiğini açıklayan İsrail ordususun yaptığı açıklamada, "Lübnan sınırından iki kilometreye kadar bölgede yaşayan kuzey İsrail sakinlerini devlet misafirhanelerine tahliye etme planı uygulamaya konuldu" ifadeleri kullanıldı.

BEYAZ SARAY'DA İRAN'A İKAZ

ABD ise savaşa İran'a verdiği uyarı ile dahil oldu. Beyaz Saray ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan, ABD'nin 'kuzey sınırında gerçek bir tırmanma riski' gördüğünü ve İran'ı diplomatik arka kanallar aracılığıyla müdahale etmemesi konusunda uyardığını bildirdi.