İsrail "Hastaneyi boşaltın" diye emir verdi: Doktorlar şarkı söyleyerek protesto etti

7 Ekim tarihinden bu yana Filistin'e yoğun saldırılarda bulunan İsrail güçleri, son olarak Gazze de bulunan Al Awdah hastanesi için boşaltma emri verdi. Hastanede görev yapan sağlık çalışanları gelen emri şarkı söyleyerek protesto etti.

7 Ekim 2023 tarihinden bu yana geçen 19 günde İsrail'in acımasız saldırılarına maruz kalan Filistin'li Müslümanlar, hem tedavi görmek için hem de kendilerini korumak için sığındıkları hastanelerde İsrail rejimin hedefi haline geldi. 

Gazze de bulunan Al Awdah hastanesi için boşaltma emri veren İsrail eğer aksi bir durum söz konusu olursa saldırılarına devam edeceğini bildirdi. Hastanenin doktorları gelen emri şarkı söyleyerek protesto etti.

HASTANEYİ BOŞALTIN UYARISI

Aljazeera'nın haberine göre binlerce yaralının ve Filistinin sığındığı Al Awdah hastanesine cumartesi günü İsrail'den bir mesaj geldi. Gelen uyarı mesajında hastanenin dehal boşaltılması gerektiği ve bombalanacağı yazıyordu. Hastane çalışanları yüzlerce insanın hastaneden çıkartılıp güneye yollamanın imkansız ve insanlı dışı olduğunu söyledi.

"AYRILMAMAYA KARAR VERDİK"

Gelen mesaj karşılık hastane yönetimi bir bildiri yayınladı ve protesto yaptılar.

“Hastane yönetim kurulunun bombalanıp bombalanmayacağımızı bilmesine imkan yok. Ama doğru şeyi yaptığımızdan eminler. Görev çağrısına kulak vermekte kesinlikle haklıyız; Doktorlar olarak, hemşireler olarak hepimizin böyle zamanlarda birlik olmamız gerekiyor.”