İsrail yine Mescid-i Aksa'ya girişi kısıtladı: Pis kokular ile müdahale ettiler

İsrail polisi, Kudüs'te savaşın 5. Cumasında yine Mescid-i Aksa'ya girişleri kısıtladı. Namaz kılmak isteyenlere TOMA'dan sıkılan pis kokulu sularla müdahale edildi. İsrail polisi yalnızca yaşlı Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girmesine izin verdi. Namaz kılmak için içeri girmesine izin verilmeyen Filistinli bir adam, "İçeri girebilme umuduyla kapıları tek tek dolaştım, kolum kırık ne yapabilirim ki dememe rağmen içeri girmeme izin vermediler" dedi.

İsrail yine Mescid-i Aksa'ya girişi kısıtladı: Pis kokular ile müdahale ettiler

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sürüyor. 35 gündür devam eden savaşın etkilerinin Filistin'in diğer bölgelerine yansıması bölgede gerginliğe sebep oluyor.

İsrail yine Mescid-i Aksa'ya girişi kısıtladı: Pis kokular ile müdahale ettiler - Resim : 1

İsrail polisi, Kudüs'teki olası gerginliği önleyebilmek için, Mescid-i Aksa'ya girişleri savaşın 5. cumasında da kısıtladı. İsrail polisi yalnızca yaşlı Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girmesine izin verdi.

İsrail yine Mescid-i Aksa'ya girişi kısıtladı: Pis kokular ile müdahale ettiler - Resim : 2

İsrail polisi, geçen haftalarda olduğu gibi bu hafta da cuma namazını burada kılmak isteyen Filistinli gençleri engelledi. İsrail askerleri, Vadi el-Cuz mahallesinde toplanan Filistinlilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

İsrail yine Mescid-i Aksa'ya girişi kısıtladı: Pis kokular ile müdahale ettiler - Resim : 3

İsrail polisinin Mescid-i Aksa'nın kapılarındaki denetimlerinde namaz kılmak için içeri girmesine izin verilmeyen Filistinli adam, "İçeri girebilme umuduyla kapıları tek tek dolaştım, kolum kırık ne yapabilirim ki dememe rağmen içeri girmeme izin vermediler" dedi.

MESCİD-İ AKSA NAMAZ ÖNCESİ BOŞTU

İsrail yine Mescid-i Aksa'ya girişi kısıtladı: Pis kokular ile müdahale ettiler - Resim : 4

Eski Şehir bölgesinde demir bariyerlerle yoğun güvenlik önlemleri alan İsrail güçleri, sabah saatlerinden itibaren Filistinli gençlerin hatta zaman zaman yaşlı Filistinlilerin de Aksa'ya girişine izin vermedi.

İsrail güçleri, Eski Şehir içinde ve kapılarında Mescid-i Aksa'ya girmek isteyen Filistinli gençlere zaman zaman müdahale ederek onları tartakladı.

Cuma namazı için Aksa'ya alınmayan Filistinliler, namazlarını Mescid-i Aksa çevresinde kıldı.

Yüzlerce Filistinli, Mescid-i Aksa'yı karşıdan gören Ra's el-Amud Mahallesi'ndeki camide ve caminin çevresindeki kaldırımlarda saf tuttu.

PİS KOKULARLA MÜDAHALE ETTİLER

İsrail güçleri, Mescid-i Aksa yakınında yer alan Vadi el-Cevz Mahallesi'ndeki Filistinli gençlere göz yaşartıcı gaz, plastik ve gerçek mermilerin yanı sıra TOMA'dan sıkılan pis kokulu sularla müdahale etti.

TOMA'dan sıkılan pis su Mescid-i Aksa çevresindeki sokaklarda kalıcı kötü koku oluşturdu.

Cuma günleri normalde 100 ila 150 bin kişinin saf tuttuğu Mescid-i Aksa'da, 7 Ekim'den bu yana geçen 4 haftada olduğu gibi bu hafta da İsrail'in engellemesi nedeniyle sadece 5 bine yakın kişi namaz kılabildi.