İsrail'de hahamın cenazesine katılan binlerce kişi kovid-19 kurallarını hiçe saydı

İsrail'de bir din okulunun başkanı olan Haham Meshulam Dovid Soloveitchik, korona virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Korona virüs önlemlerini hiçe sayan binlerce kişi cenazeye katıldı.

İsrail'de korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden Haham Meshulam Dovid Soloveitchik'in cenazesinde korona virüs önlemlerini hiçe sayan binlerce kişi törene katıldı. Yetkililerin izdihama karşı uyarısını takmayan binlerce kişi korona virüs riskine rağmen cezaneye katıldı. Cenaze alayı, Kudüs'ün Sanhedria mahallesindeki yeşivasının karşısındaki evinden saat 11'de ayrıldı. Har Hamenuhot mezarlığına gömülecek olan din adamının cenazesi için binlerce kişi toplandı.

Cenaze törenine rekor katılım

Hahamın cenaze törenine 10 binlerce kişi katıldı. Cenaze töreninde 10'dan fazla kişinin açık hava toplantılarında bir araya gelmesine getirilen kısıtlamaları kamuoyu önünde reddedenler, hahamın evinin çevresinde toplandı.

İsrail medyasından eleştiri

İsrail medyası, önlem almakta başarısız olan polisin, cenaze töreni alanından çekildiği eleştirisinde bulundu. Öte yandan, dünyada aşılama oranında en iyi rakamlara sahip olan İsrail'de vakalar hala devam ederken önlemlerin bir sonraki karara kadar sürdürülmesi bekleniyor.

Ülkede son durum

İsrail Sağlık Bakanlığı, salgının başlamasından bu yana 640 binden fazla korona virüs vakası olduğunu açıklamıştı. Öte yandan, ülkede en az 4 bin 745 kişi korona virüs nedeniyle yaşamını yitirdiği ifade edildi.