İsrail'den 32 ülkeye mektup: "İran Devrim Muhafızları Ordusu'nu terör örgütü ilan edin"

İsrail ile İran arasında çıkan gerilimin ardından yeni bir gelişme yaşandı. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, , 32 ülkeye mektup gönderdiğini belirterek, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun "terör örgütü" ilan edilmesi çağrısında bulunduğunu açıkladı.

İsrail'den 32 ülkeye mektup: "İran Devrim Muhafızları Ordusu'nu terör örgütü ilan edin"

İran'ın İsrail'e 13 Nisan'da yaptığı misilleme sonrası İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, 32 ülkeye gönderdiği mektupta ve mevkidaşlarıyla yaptığı görüşmelerinde "İran'ı engellemek ve zayıflatmak için" Tahran'ın füze programına yaptırım uygulanması ve İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun "terör örgütü" ilan edilmesi çağrısında bulunduğunu belirtti.

FIRSAT OLARAK GÖÖRÜYOR

İsrail Dışişleri Bakanı, paylaşımında, "Füze ve İHA ile yapılan saldırıya askeri cevabın yanında ben de diplomatik atak başlatıyorum" ifadelerini kullandı. Çok geç olmadan İran'ın derhal durdurulması gerekiyor." ifadesini kullandı.

İRAN'DAN SERT AÇIKLAMA

İran Meclisi Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ebulfazl Amuyi ise, İsrail'in İran'a misilleme ihtimalini değerlendirdi.

Ülkesinin 13 Nisan'da İsrail'e gerçekleştirdiği saldırının meşru olduğunu söyleyen Amuyi, İsrail'in her türlü saldırısına karşılık vereceklerini belirtti.

Amuyi, "Daha önce kullanmadığımız silahları kullanmaya hazırız. Her senaryoya göre planımız var. İsrail mantıklı hareket etmeli." ifadelerini kullandı.