İsrail'den baba evine intikam saldırısı: Hamas askeri komutanının akrabalarının evi vuruldu

Hamas’ın harekatının ardından İsrail’in başlattığı hava saldırıları sürüyor. Karşılık bombardımanlar devam ederken, siviller ise saldırıların gölgesinde hayatta kalmaya çalışıyor. İsrail son olarak Hamas akeri komutanı Muhammed Deif’in Han Yunus’ta bulunan akrabalarının evini vurdu.

İsrail'den baba evine intikam saldırısı: Hamas askeri komutanının akrabalarının evi vuruldu

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'e yönelik "Aksa Tufanı Operasyonu"nun ardından İsrail Başbakanı Netanyahu, "Savaştayız." açıklamasını yaptı. İsrail, Hamas'a savaş ilan ederken, Gazze'ye hava saldırıları başlattı. İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 950 Filistinli vefat ederken, Hamas'ın saldırılarında ise 1200 İsrailli öldü. Tel Aviv yönetimi, Hamas'ın sızdığı ve ele geçirdiği 8 noktayı da geri alamadı.

İSRAİL'DEN BABA EVİNE İNTİKAM SALDIRISI

İsrail'in Gazze'ye gece boyunca düzenlediği hava saldırıları kapsamında, Hamas askeri komutanı Muhammed Deif'in Han Yunus'taki Qizan ve Najjar mahallesindeki akrabalarının evini de vurduğu belirtildi. İsrail basınında yer alan haberlere göre, Aksa Tufanı'nın arkasındaki isim olan Deif'in babasının evini vuruldu. Bombardımanda Deif'in erkek kardeşi, oğlu ve erkek kardeşinin torununun öldürdüğü bildirildi.