İsrail'in "Hastaneleri tahliye edin" talebine DSÖ'den sert tepki! "Hasta ve yaralılar için ölüm cezası anlamı taşıyor"

Gazze Şeridi'nde çatışmalar sürerken İsrail'in isteği, Dünya Sağlık Örgütü'nün tepkisine neden oldu. İsrail, Gazze'nin kuzeyinde bulunan hastanelerin tahliye edilmesini istemişti. DSÖ, bu talebi yaralı ve tedavi gören sivil halk için "Ölüm cezası" olarak nitelendirdi.

İsrail'in "Hastaneleri tahliye edin" talebine DSÖ'den sert tepki! "Hasta ve yaralılar için ölüm cezası anlamı taşıyor"

Gazze Şeridi'nde Filistin ile İsrail arasında başlayan çatışmaların ardından, bölgede yaşayan sivil halk mağdur oldu. Can kayıplarının her dakika arttığı çatışmalarda son adım İsrail'den gelen skandal bir talep oldu.

İsrail, Gazze'nin kuzeyinde bulunan hastanelerin tahliye edilmesini istedi. Bölgede tedavi gören binlerce yaşlı, çocuk ve kadınların da bulunduğu sivil halk çaresiz bırakıldı. 

DSÖ'DEN SERT TEPKİ

Dünya Sağlık Örgütü, İsrail'in bu talebine tepki göstererek bu isteği "ölüm cezası" olarak niteledi.

Açıklamada, "DSÖ, İsrail'in, Gazze'nin kuzeyinde 2 binden fazla hastayı tedavi eden 22 hastanenin boşaltılmasına yönelik defalarca verdiği talimatları şiddetle kınıyor." ifadeleri yer aldı. 

"BU BİR ÖLÜM CEZASIDIR"

Hastaların ve sağlık çalışanlarının zorla tahliye edilmesinin, mevcut insani ve halk sağlığı felaketini daha da kötüye götüreceği kaydedilen açıklamada, "Gazze'nin kuzeyindeki hastanelere tahliye talimatları, hasta ve yaralılar için ölüm cezası anlamı taşıyor." denildi.

Açıklamada, pek çok kritik hastalığı olanların ve diğer hastaların, taşınmaya zorlanmaları ve tahliye edilirken hayati tıbbi müdahalelerden mahrum kalmaları neticesinde, durumlarının daha kötüye gidebileceği veya ölümle karşı karşıya kalabileceği belirtildi.