İsrail'in Ramallah baskınında bir çocuk öldürüldü

İsrail, Ramallah'a yönelik son yıllardaki en büyük baskınını gerçekleştirdi. 16 yaşındaki bir Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail'in Ramallah baskınında bir çocuk öldürüldü

İsrail kuvvetleri, Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesindeki Ramallah kentine girerek kente son yıllarda yapılan en büyük baskınını gerçekleştirirken, baskın sırasında mülteci kampında bulunan 16 yaşındaki bir kişi hayatını kaybetti.

Söz konusu gelişme, Filistinli kaynaklara dayandırıldı.

Reuters'ın haberine göre, Mahmud Abbas'ın başında olduğu yönetimin merkezinin bulunduğu Ramallah'taki görgü tanıkları ise İsrail kuvvetlerinin kente onlarca askeri araçla girdiklerini belirttiler. Filistin'in haber ajansı WAFA'nın yayımladığı habere göre, İsrail kuvvetlerinin kampa baskın yapmasıyla çatışmalar başladı, çatışmalar sırasında Filistinli gençlere ateş açıldı.

Öte yandan, Antalya Diplomasi Forumu'nda konuşan Filistin Yönetimi Dışişleri Bakanı Riyad-al Maliki, Filistin lideri Mahmud Abbas'ın Türkiye'yi Salı günü ziyaret edeceğini ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini açıkladı.

Bir Türk diplomatik kaynak ise bugün yaptığı açıklamada, Erdoğan ve Abbas'ın görüşmede Gazze'deki son gelişmeleri ve Batı Şeria'daki durumu ele alacaklarını ifade etti. Kaynak, "Türkiye, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başından itibaren Mısır ile eşgüdüm hâlinde Gazze'ye yönelik kapsamlı insani yardım sevkiyatları gerçekleştirmektedir. Bu kapsamda, Devlet Başkanı Abbas'la gerçekleştirilen görüşmelerde insani yardım operasyonları da ele alınacaktır" dedi.

Gazze'deki savaşla beraber Batı Şeria'da da şiddetin dozu artmış, İsrailli askerler ve İsrailli yerleşimciler çatışmalarda en az 400 Filistinliyi öldürmüşlerdi. İsrail, Filistin'de 1967'de işgal ettiği bölgelere düzenli şekilde baskın düzenliyor.