İsrailli bakana tarihi ayar! Ülkeye girişini yasaklıyorlar
İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, ülkesinin uluslararası sularda hukuka aykırı bir şekilde alıkoyup kötü muamelede bulunduğu Küresel Sumud Filosu'nda alıkonulan aktivistlere yönelik kötü muamelede bulundu. Kısa sürede gündem olan videoların ardından Polonya Dışişleri Bakanlığı, Ben-Gvir'in ülkeye girişinin yasaklanması için resmi talepte bulunmak için harekete geçti.
İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in Küresel Sumud Filosu'nda alıkonulan aktivistlere yönelik kötü muamelesi, uluslararası kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.
Görüntülerin yayılmasının ardından birçok ülke, diplomatik kanallar üzerinden İsrail'e tepkisini iletmeye başladı.
POLONYA'DAN FLAŞ HAMLE
Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, yaptığı açıklamada İsrail'in maslahatgüzarının bakanlığa çağrıldığını bildirdi. Sikorski'nin açıklamasının ardından Polonya, yeni bir adım atarak Ben-Gvir'in ülkeye girişinin yasaklanması için resmi talepte bulunulacağını duyurdu.

BEN-GVİR'İN POLONYA'YA GİRİŞİ YASAKLANACAK
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maciej Wewior yaptığı açıklamada, 2 Polonya vatandaşının alıkonduğunu aktararak, "Alıkonan vatandaşlarımız ve diğer ülke vatandaşları İsrail'den ayrılacak. Bu çok güzel bir haber. Bakan Sikorski, İçişleri Bakanlığı'ndan Ben-Gvir'in bu eylemleri nedeniyle Polonya topraklarına girişinin yasaklanmasını talep edecek" dedi.

İSRAİL MASLAHATGÜZARI BAKANLIĞA ÇAĞRILMIŞTI
Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, İsrail'in maslahatgüzarının bakanlığa çağrıldığını açıklayarak, "Polonya, İsrail makamlarının temsilcilerinin İsrail ordusu tarafından gözaltına alınan ve aralarında Polonya vatandaşlarının da bulunduğu Küresel Sumud Filosu aktivistlerine yönelik tutumunu kesin bir dille kınamaktadır. Varşova'daki İsrail Maslahatgüzarı'nın derhal çağrılması talimatını verdim; ona öfkemizi ve İsrail hükümetinin bir üyesinin tamamen uygunsuz davranışı için özür talebimizi ileteceğiz. Polonya vatandaşlarının derhal serbest bırakılmasını ve uluslararası standartlara uygun şekilde muamele görmesini talep ediyoruz" demişti.