İsrailli Bakan'dan Mescid-i Aksa'ya baskın: "Tehditte bulunanlara demir yumrukla karşılık verilecek"

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. Hamas'ın açıklamasıyla ilgili de konuşan Bakan Ben-Gvir, "Tehditte bulunanlara demir yumrukla karşılık verilecek” dedi. Ben-Gvir ayrıca, beş yıl sonra Mescid-i Aksa'ya giren görevdeki ilk İsrailli Bakan oldu.

İsrailli Bakan'dan Mescid-i Aksa'ya baskın: "Tehditte bulunanlara demir yumrukla karşılık verilecek"

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, sabah erken saatlerinde İsrail polisinin yoğun koruması altında Mescid-i Aksa'ya girdi.

Filistinlilere yönelik ırkçı ve ayrımcı söylemleriyle bilinen ve geçtiğimiz hafta görevine başlayan Ben Gvir, kutsal bölgeye ilk kez girmiş oldu.

Baskın öncesi Hamas'tan yapılan açıklamaya işaret eden Ben-Gvir, “Hükümetimiz Hamas'ın tehditlerine boyun eğmeyecek. Tapınak Tepesi, İsrail halkı için en önemli yerdir. Müslümanlar ve Hristiyanların hareket özgürlüğünü koruyoruz ama Yahudiler de bölgeye gidiyor ve tehditte bulunanlara demir yumrukla karşılık verilecek” ifadelerini kullandı.

Mescid-i Aksa'ya giren görevdeki ilk İsrailli Bakan

Ben-Gvir'in ofisinden yapılan açıklamada, Mescid-i Aksa baskınının, güvenlik ve polis yetkilileriyle yapılan bir değerlendirme sonrasında gerçekleştirildiği belirtildi.

Ben-Gvir ayrıca, beş yıl sonra Mescid-i Aksa'ya giren görevdeki ilk İsrailli Bakan oldu.