İsrailli millletvekilinden skandal kimyasal silah çağrısı! "Gazze'yi haritadan silelim"

İsrail ve Filistin hattında yaşanan çatışmalar tüm hızıyla sürerken, İsrailli milletvekili Tally Gotliv, ülkesine "Kıyamet günü füzesini" kullanması yönünde çağrıda bulundu. Bu skandal çağrılarını sık sık tekrarlayan vekil, ayrıca "Gazze'yi haritadan silelim" ifadelerine de yer verdi.

İsrailli millletvekilinden skandal kimyasal silah çağrısı! "Gazze'yi haritadan silelim"

İsrail ve Filistin hattında yaşanan çatışmalar, tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Sivil halkın katledildiği görüntüler, sosyal medyada yer almaya devam ediyor. 

Bu gelişmelerin ardından son olarak İsrailli milletvekili Tally Gotliv'in skandal çağrısı, gündeme bomba gibi düştü. 

Dünya bu sözlerle çalkalanıyor... İsrailli vekilden skandal çağrı: Gazze'yi  haritadan silelim - Dünyadan Haberler

"KIYAMET GÜNÜ FÜZESİNİ KULLANIN" ÇAĞRISI

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, sağcı vekil, İsrail'in nükleer silaha sahip olduğunu hiçbir zaman açıkça kabul etmemesine rağmen, Hamas saldırılarına yanıt olarak 'Orta Doğu'yu sarsacak' 'Kıyamet Günü' füzesinin kullanılması çağrısında bulundu.

Knesset'teki sağcı Likud partisinin üyesi olan vekil sosyal medya hesaplarından defalarca ülkesinin Gazze'yi haritadan silmesi yönünde çağrıda bulundu. İsrailli vekil 'Yalnızca Orta Doğu'yu sarsan bir patlama bu ülkenin itibarını, gücünü ve güvenliğini yeniden tesis edebilir' dedi.

 

Dünya bu sözlerle çalkalanıyor! İsrailli vekilden skandal çağrı: Gazze'yi  haritadan silelim - Haberler - Diriliş Postası'İsrail'in cephaneliğindeki her şeyi kullanması gerekiyor' diyen Govlit sözlerine şöyle devam etti;

'Sizden her şeyi yapmanızı ve düşmanlarımıza karşı kıyamet silahlarını korkusuzca kullanmanızı rica ediyorum.'

 1960'LARDAN BERİ DOĞRULANMADI

İsrail'in 1960'lardan bu yana önemli sayıda nükleer silaha sahip olduğuna inanılıyor ancak ülke nükleer gücünü hiçbir zaman doğrulamadı.

Hem İsrail'de hem de Gazze'de ölü sayısı artmaya devam ederken İsrail ordusu, çatışmaların sertleşeceği uyarısında bulundu.

İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Yarbay Jonathan Conricus yayımladığı video güncellemesinde, "Oldukça ağır kayıplar verdik... Ancak bu bizi caydırmayacak ve kararlılığımızı zayıflatmayacak" ifadelerini kullandı.