İsrailli polis şefinden savaş karşıtı İsraillilere açık tehdit! "Gazze'ye yollarım"

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği bombardımanların ardından tüm dünyada protestolar başladı. İsrail'de de savaş karşıtı gruplar, Gazze'ye yapılan saldırılara tepki göstermek için toplandı. İsrail Polis Şefi Kobi Shabtai, Gazze’ye destek verenleri açıkça tehdit etti.

İsrailli polis şefinden savaş karşıtı İsraillilere açık tehdit! "Gazze'ye yollarım"

İsrailin Gazzeye düzenlediği bombardımanlar sürerken, tüm dünyadan da protestolar devam ediyor. İsrail’de de savaş karşıtı, Gazze'ye destek amaçlı protestolar düzenleniyor. Son olarak Hayfa kentinde düzenlenen gösteri polis müdahalesi ile sonuçlanırken 6 kişi tutuklandı.

GAZZEYE DESTEK VERENLER TUTUKLANIYOR

İsrail Polis Sözcüsü Eli Levy, dün yaptığı açıklamada, 7 Ekim’den bu yana İsrail’de 63 kişinin terörü destekledikleri ya da kışkırttıkları şüphesiyle tutuklandığını duyurdu. Bir diğer yandan İsrail Polis Şefi Kobi Shabtai, Gazze’ye destek verenleri açıkça tehdit etti.

PROTESTPCULARA TEHDİT

Gazze’nin desteklendiği protestolara tolerans gösterilmeyeceği vurgulanırken, savaş karşıtı göstericiler Gazze’ye gönderilmekle tehdit edildi.

""GAZZE'YE GİDEN OTOBÜSLERE BİNDİRECEĞİM"

Kobi Shabatai şu cümleleri vurguladı;

Her kim İsrail vatandaşı olmak istiyorsa hoş gelir. Gazze ile özdeşleşmek isteyenleri oraya giden otobüslere bindireceğim. Kimsenin bizi test edeceği bir durumda değiliz.