İstanbul, Ankara, Gaziantep, Adana, Antalya... Herkes hücum edecekti şimdiden etmeye başladı. Ama zehir yemeyin

Türkiye'de Ramazan bayramının yaklaşmasıyla birlikte baklavacılara da siparişler gitmeye başladı. İstanbul, Ankara, Antalya ve Gaziantep'te satışların yoğun olması beklenirken, vatandaşlara 'glikoza karşı dikkat' uyarısı yapıldı.

İstanbul, Ankara, Gaziantep, Adana, Antalya... Herkes hücum edecekti şimdiden etmeye başladı. Ama zehir yemeyin

Ramazan ayını artık uğurlamaya hazırlayan Türkiye, bayram coşkusunu karşılamaya hazırlanıyor. Türkiye'de bayramların vazgeçilmezi konumunda olan baklayava da son günlerde rağbet arttı. Kimi vatandaş baklavasını evde yaparken, kimi vatandaş da Gaziantep'ten sipariş ettiriyor. İstanbul, Ankara, Antalya ve Adana'dan Gaziantep'e baklava için çok sayıda telefon var. 

İstanbul, Ankara, Gaziantep, Adana, Antalya... Herkes hücum edecekti şimdiden etmeye başladı. Ama zehir yemeyin - Resim : 1

URFA SADEYAĞ İLE HARMANLAYIP ODUN ATEŞİNE ATIYORLAR

İmalathanelerde baklava hamurunu merdanelerle adeta kağıt inceliğinde açan ustalar, açtıkları yufkaları Antep fıstığı ve Urfa sadeyağ ile harmanlayıp odun ateşiyle taş fırınlarda pişiriliyor. Fırınlarda pişen baklavalar, şerbetle buluştuktan sonra ise yemeye hazır hale geliyor. Meşakkatli aşamalardan geçen Gaziantep baklavası, Ramazan Bayramı’nda ağızları tatlandırmak üzere Gaziantep’ten Türkiye’nin 81 ili ile dünyanın pek çok ülkesine kargoyla gönderiliyor.

ÜRETİM KAPASİTELERİ ARTTI 

Ramazan Bayramı'na çok kısa süre kala satışlarda ve talepte yoğun artışların yaşandığını söyleyen Antepsan Baklava ustası Mehmet Şahin, "Bütün ihtiyaçları ve talepleri karşılayacak bir şirketiz. Nereden talep gelirse oraya yapıyoruz. Günlük üretim kapasitemiz 800 kilograma kadar çıkmış durumda, ekibimizle gece gündüz çalışıyoruz taleplere yetişmek için yoğun mesai harcıyoruz” dedi. 

Ancak tüm bunlara karşı işin uzmanları ucuz olarak satılan glikoz şuruplu baklavalara karşı uyarı yapıyorlar. Peki glikoz şuruplu baklava nasıl anlaşılır? İşte detaylar... 

Glikoz şurubu kullanılan ürün kendini belli eder. İçeriğindeki madde sebebiyle alıştığınız baklava görüntüsünden çok daha parlak ve açık renkte olur. Yediğinizde midenizde bir yanma hissi bırakır. Sonrasında eğer baklava kolay kolay şekerlenmiyorsa ve bozulmuyorsa doğal şekerle yapılmamış demektir.