İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Yalova ve Bursa'yı çok yakından ilgilendiriyor. Evimize değil yatağımıza kadar girdi artık. Çok tehlikesi var

Uzman Klinik Psikolog Kerime Begüm Özkaya, artık sadece evimize değil yataklarımıza kadar giren teknolojik aletler hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'de en çok teknolojik ürünlerin kullanıldığı illerimizin başında İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Yalova ve Bursa geliyor.

İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Yalova ve Bursa'yı çok yakından ilgilendiriyor. Evimize değil yatağımıza kadar girdi artık. Çok tehlikesi var

Dünyada ve Türkiye'de teknoloji geliştikçe vatandaşların teknolojik ürünlere olan ilgisi de artıyor. Ancak teknolojik ürünlerin yararı kadar büyük zararları da var. Uzman isim bu zararlar hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Uzman Klinik Psikolog Kerime Begüm Özkaya, hayatımızın neredeyse her alanına giren akıllı teknolojilerin çocuklar kadar yetişkinleri de olumsuz etkilediğini söyledi.

"HEPİMİZİ TEMBELLEŞTİRİYOR"

Özkaya, akıllı teknolojilerin insanı tembelleştirdiğini ifade ederek, “Ekonomiktir, zaman kazandırır, insan gücü tasarrufu sağlar, iyileşme sürecini hızlandırır, verimlilik artar, hata yapma payı azalır, hızlı iletişim, veri aktarımı ve bilgi alışverişi sağlar, kaliteyi artırır. Ancak insanları tembelleştirdiği, sıradanlaştırdığı gerçeğini de unutmamak gerekir. Örneğin; kitapların yerini tabletler, bisikletlerin yerini arabalar, klasik kol saatlerin yerini akıllı saatler bu düşünceye sevk eden teknolojik yeniliklerden yalnızca birkaçıdır. Özellikle son yıllarda insanlar kağıttan, kalemden, kitaplardan o kadar uzaklaştık ki artık eğitim sistemi bile teknolojiye göre şekillendi. Yazı tahtalarının yerini akıllı diye tabir ettiğimiz teknolojik tahtalar aldı. Öğrenciler kağıt, kalem yerine; tablet ve bilgisayar gibi teknolojik araçlar kullanmaya başladı. Tabi bununla beraber sanal ortamdaki içeriklerde arttı ve kafalar doğru yanlış bilgilerle doldurmaya, meşgul olmaya başladı. Teknoloji hem yetişkin hem de çocukları etkilemektedir" diye konuştu. 

Türkiye'de en çok teknolojik ürünlerin kullanıldığı illerimizin başında İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Yalova ve Bursa geliyor.