İstanbul, Ankara ya da İzmir fark etmez... Her yerde kiralık ev arayanlar acil baksın. Ev sahiplerinin yeni oyunu deşifre oldu

İstanbul, Ankara ya da İzmir fark etmeksizin Türkiye'nin yer yerinde fahiş fiyatlar nedeniyle vatandaşlar ev bulmakta zorlanıyor. Ev sahipleri evlerini piyasanın çok üstünde kiraya verirken sözleşmeye ek taahhütnamede imzalatıyorlar. Bu yolla istedikleri zaman kiraya zam yapmanın önünü açıyorlar.

İstanbul, Ankara ya da İzmir fark etmez... Her yerde kiralık ev arayanlar acil baksın. Ev sahiplerinin yeni oyunu deşifre oldu

Türkiye'nin tüm şehirlerinde kiralık ev sorunu her geçen gün büyürken mahkemeler de kiracı ile ev sahibi arasında yaşanan anlaşmazlık dosyalarıyla dolup taşıyor. Yüzde 25'lik kira sınırını aşmak için son dönemde günlük kiralamaları artıran ev sahipleri uzun dönem kiralama için de kiracının önüne tahliye taahhütnamesi koyuyor.

TARİHİ EV SAHİBİ BELİRLİYOR

Kanuna göre tahliye taahhütnamesinin düzenlendiği tarihle kira sözleşmesinin düzenlendiği tarihin aynı olmaması gerekiyor. Yani ev sahibinin önce evini kiralaması ardından da taahhütname alması gerekiyor.

Ancak ev sahipleri taahhütname imzalamayan kiracıyla sözleşme imzalamadığı gibi taahhütname tarihini ya boş bırakıp kendi bir tarih belirliyor ya da üç ayla sınırlandırıp kiracıya daha girmeden yeni kira artışı için alan açıyor.