İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, Kocaeli ve Yalova derinden etkilenecek. Türkiye'nin 50 yılı kaldı sadece geriye

Türkiye küresel ısınmanın etkisi altına beklenenden daha hızlı bir şekilde girdi. Vatandaşlar da küresel ısınmanın etkilerinin nasıl olacağını merak etmeye başladı. Uzmanlara göre Türkiye'de 50 yıl sonrasında çölleşme başlayacak ve tarım arazileri giderek yok olacak. İstanbul, Antalya ve Bursa başta olmak üzere birçok ilimiz bu durumdan derin şekilde etkilenecek.

İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, Kocaeli ve Yalova derinden etkilenecek. Türkiye'nin 50 yılı kaldı sadece geriye

Türkiye küresel iklim değişikliğinin etkilerini çok ciddi şekilde yaşamaya başladı. Türkiye'nin bu etkileri derinden yaşamaya başlamasıyla birlikte gelecekte Türkiye'yi nelerin etkileyeceği de vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Uzmanlara göre Türkiye'nin önümüzdeki yıllarda en büyük sorunlarından biri çölleşme olacak. 

50 YIL SONRA ÇOK CİDDİ ŞEKİLDE BELİRGİNLEŞECEK

Uzmanlara göre 50 yıl sonra başta İstanbul, Bursa ve Kocaeli olmak üzere birçok ilimizde çölleşme etkisini çok ciddi şekilde hissetirecek. Tarım arazilerinin yok olması, buna ek olarak da hayvancılığın azalmasıyla birlikte et ve süt ürünlerinde fiyat yükselmesi yaşanacak. 

EYLEM PLANI HAZIRLANMASI GEREKİYOR

Uzmanlara göre Türkiye'deki çölleşmenin önüne geçmek için acil eylem planı hazırlanması ve önümüzdeki yıllarda bu plana uygun olarak hareket edilmesi gerekiyor. Aksi takdirde çölleşme de hızını artıracak.