İstanbul Arnavutköy’de kimyasal atık paniği! Baraja karıştı, ekipler teyakkuza geçti

İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde yol kenarına dökülen kimyasal atık, İstanbul’un su kaynaklarından olan Sazlıbosna Barajı’na karıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı ekipler, teyakkuza geçerken; numuneler alındı.

İstanbul Arnavutköy’de kimyasal atık paniği! Baraja karıştı, ekipler teyakkuza geçti

İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde kimyasal olduğu belirtilen atık, İstanbul'un su kaynaklarından Sazlıbosna Barajı'na karıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı ekipler, çevreye duman ve koku yayan atıktan numune alarak inceleme yaptı.

HAYVANLARDA ZARAR GÖRDÜ

Kimyasal maddeden dolayı mahalle sakinleri de büyük tedirginlik yaşarken büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda zarar gördü. İhbar üzerine İstanbul Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğün'e bağlı Çevre Denetim Ekipleri harekete geçti.

Çevreye duman ve kötü koku yayan atıktan numune alınarak inceleme yapıldı. Yapılan çalışmalarda, atığın ısıl işlemden kaynaklanan dip külü, cüruf ve kazan tozu atıkları olduğu belirlendi.

İstanbul Arnavutköy’de kimyasal atık paniği! Baraja karıştı, ekipler teyakkuza geçti - Resim : 1

MOBESE VE UYDU GÖRÜNTÜLERİ İNCELENDİ

Atıkları döken kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. İstanbul Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, 'Çevreyi Kasten Kirletmek' suçundan da suç duyurusunda bulunacağını duyurdu. Öte yandan alandaki atıklar kaldırılarak bakanlık tarafından lisans verilmiş bertaraf tesislerine gönderilecek.