Lüks rezidanstan düşerek ölen Şeyda Yılmaz’ın son görüntüleri ortaya çıktı

İstanbul Ataşehir'de lüks bir rezidansın 8'inci katından 17 Eylül 2020'de düşerek hayatını kaybeden 48 yaşındaki Şeyda Yılmaz'ın ölümüne ilişkin 3 ayrı suçtan ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 33 yıla kadar hapsi istenen 2 sanık, suçlamaları kabul etmediklerini söylediler.

Anadolu 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Muhammet Demir ve Emre Ateş katıldı. Duruşmada olayda hayatını kaybeden Şeyda Yılmaz'ın annesi Ayten Yılmaz, aile avukatı Merve Uçanok, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı ve sanık avukatları da yer aldı. Savunma yapan Emre Ateş, bir senedir olayın travmasını yaşadıklarını belirterek "İçinde bulunduğumuz durumun biz de farkındayız. Üzgünüz, benim de kızlarım var. Acılarını anlıyorum ama asla suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

Olay gününü anlatan Ateş, olayın spontane gerçekleştiğini, Yılmaz ve arkadaşının arka masada oturduklarını belirterek "Bizi onlar davet etti, bunlar görüntülü ve delilli. Tanık Ahmet Ayaz ile masaya oturduk, diğer sanık Muhammet Demir ise sonradan geldi. Biz masada sadece 1-2 duble rakı içtik. Son dakikaya kadar benimle gelmek istediğine dair plan yoktu.

Biz 'Taksi çağıralım mı' dedik ama kendisi ısrarla benimle kalmak istediğini söyledi. Gittiğimiz yer bir artı birdi. Biz maktulle aynı odaya geçtik, birlikte olduk. O esnada eşim aradı. Alkol dışında hiçbir şey kullanmadık" şeklinde savunma yaptı.

Yılmaz'ın balkondan düşerek hayatını kaybetmesine ilişkin ise Ateş "Rahmetlinin ailesi var anlatmak istemiyorum. Bir bağırsa bütün herkes oraya gelir, 50 metre yakında karakol var. Ben içecek almaya ve eşime gözükmeye gittim, aynı şekilde geri döndüm" ifadelerini kullandı.

Ateş, döndüğünde Yılmaz'ın balkondan atlayarak hayatını kaybettiğini öğrendiğini iddia etti. Ateş kanında çıkan kokaini ise olay günü almadığını, raporlarda da olaydan önce alındığına dair tespit yapıldığını vurguladı.