Demir çubuk boğazına demir mızrak gibi saplandı. Sağlık çalışanların nefes kesen mücadelesi. O anları vatandaşlar kayıt altına aldı

İstanbul Bahçelievler’de arkadaşlarıyla oyun oynayan bir çocuğun boğazına demir korkuluğun ucu boğazına saplandı. Sağlık çalışanlarının yoğun mücadelesiyle 9 yaşındaki çocuk kurtarıldı. Prof. Dr. Harun Cansız'ın başında bulunduğu ekip tarafından ameliyat edilen Ahmet Daniç, 2 gün yoğun bakımda, 1 gün de normal serviste kaldıktan sonra taburcu edildi.

İstanbul Bahçelievler'de arkadaşlarıyla oyun oynarken üzerinden geçmeye çalıştığı demir korkuluğun sivri ucunun boğazına saplandığı 9 yaşındaki Ahmet Daniç, kurtarıldı.

Kocasinan Merkez Mahallesi'nde evlerinin yakınında arkadaşlarıyla oyun oynayan Ahmet Daniç, korkuluklardan atlarken dengesini kaybetti. Dengesini kaybeden 9 yaşındaki çocuğun boğazına sivri uçlu demir saplandı.

İtfaiye ekipleri gelene kadar mahalle sakinleri tarafından sabit tutularak zarar görmesi engellenen Daniç’e, sağlık ekipleri oksijen verdi. İtfaiye ekipleri ise demir çubuğu aşağıdan bütün şeklinde keserek çocuğu sağlık ekiplerine teslim etti.

Önce Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Daniç, daha sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesine sevk edildi.

2 gün yoğun bakımda 1 gün de normal serviste kaldı

Burada Prof. Dr. Harun Cansız'ın başında bulunduğu ekip tarafından ameliyat edilen Daniç, 2 gün yoğun bakımda, 1 gün de normal serviste kaldıktan sonra taburcu edildi.

Baba Lokman Daniç, oğlunu taburcu olduktan sonra evlerine getirdiklerini ve sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Cansız ve ekibine teşekkür eden Daniç, "Olay yerinde müdahale edilip kurtarılana kadar yaklaşık 45 dakika geçiyor. 1,5 saat de Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesinde bekledikten sonra bir yakınımız vasıtasıyla Prof. Dr. Harun Cansız'a ulaşarak Cerrahpaşa'ya sevk ettik. Demir çubuk mızrak gibi boğazından 15 santim içeri girerek hayati tehlike oluşturuyor." dedi.

"Birkaç milimetre arkaya gitse omuriliğe..."

Ameliyatı gerçekleştiren İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Cansız, Daniç'in ameliyat öncesi görüntüsüne de yer verdiği sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda durumun adeta bir mucize olduğunu söyledi.