İETT otobüsü durağa dalmıştı! Dehşet kazada ölü sayısı arttı! Yeni görüntüler ortaya çıktı

İstanbul'da İETT otobüsünün durağa daldığı trafik kazasında ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Azerbaycan uyruklu Ahmad Rzayev'in de hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 2'ye yükselirken yaralı sayısı da 4 oldu. Kazayla ilgili yeni güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Olay geçtiğimiz gün Bahçelievler Meydan’daki durakta yaşanmıştı. İETT otobüs şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kazada bir kişi ölmüş, biri ağır toplam 5 kişi yaralanmıştı. Yaralılar hastaneye kaldırılmış ve tedavi süreçleri başlamıştı. Kazada ağır yaralanan Azerbaycan uyruklu Ahmad Rzayev’in de (52) tedavisinin devam ettiği hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi. Böylelikle İETT otobüsü kazasında ölü sayısı 2'ye yükselirken yaralı sayısı 4 oldu.

"GÖZLERİM KARARDI"
Savcıya ifade veren şüpheli Sefer B., "Araç benim değil, ben şoför olarak çalışıyorum. Biz ilk yolcuyu sabah 05.50'de alıyoruz. Saat 21.30'da mesaim bitiyor. Bir gün çalışıp 1 gün izin yapıyoruz. Ben tansiyon hastasıyım dün de ilaç almamıştım. Kaza anını hatırlamıyorum, olay öncesinde gözlerim karardı, olay yaşandıktan sonra kendime geldim. Kesinlikle uyumadım, yolcunun beyanını kesinlikle kabul etmiyorum" dedi. 

TUTUKLANDI
Ayrıca otobüsteki bir yolcu tanık olarak dinlendi. Tanığın ifadesinde, "Ben şoför ney uyuyor musun? Diye sordum. O cevap vermedi, esnedi. Ben arkaya geçtiğimde kaza gerçekleşti" dedi. Otobüsün çarptığı minibüs şoförü de şüpheli Sefer B.'den şikâyetçi oldu. Savcıya ifade veren şüpheli şoför çıkarıldığı sulh ceza hakimliği tarafından 'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne veya yaralanmasına neden olma' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

OTOBÜSÜN GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ 
Bu arada otobüsün güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Yolcuların uyuduğunu öne sürdüğü şoförün gözlerinin kapandığı ve kazayla irkilerek başını kaldırdığı görülüyor. Şoför aracı kontrol etmeye çalışırken bu sırada yolcuların panik yaşadığı görülüyor