İstanbul'un en lüks semtinde kiralar uçtu! Fiyatı duyan "Eskiden bu paraya araba alıyorduk" diyor

İstanbul'da kira fiyatları her geçen gün daha da artıyor. İstanbul'un en lüks semtinde kira fiyatları yüzde 300 zamlandı. En düşük kira fiyatını duyan "Eskiden bu paraya araba alıyorduk" diyor.

İstanbul'un en lüks semtinde kiralar uçtu! Fiyatı duyan "Eskiden bu paraya araba alıyorduk" diyor

Yeni evlenenler, üniversite öğrencileri, evlerinden çıkarılanlar ve daha pek çok kişi İstanbul'da uygun fiyata kiralık ev arıyor. Ancak Büyükşehirlerde ucuz kiralık ev bulmak giderek zorlaştı. İstanbul'un en lüks semtlerinden biri olan Bebek'te ev kiraları yüzde 300 zamlandı. 2+1 dairelerin en düşük fiyatını duyan kulaklarına inanamadı. 

İstanbul'da ev kiraları 3 kat arttı

Covid-19 süreci, döviz kurundaki dengesiz artış, enflasyondaki yükseliş ve daha pek çok sebeple konut piyasalarında fiyatlar arttı. Kiralık ev bulmak giderek zorlaşırken varolan evlerin de kiraları 2-3 kat arttı. İstanbul’da ilçelere göre değişen kira fiyatlarındaki artışla lüks semtlerde oturmak hayal oldu.

İstanbul Bebek'te 30 yaş üzeri evlerin kiraları resmen uçtu

Genellikle ünlülerin tercih ettiği Bebek’te kiralar uçmuş vaziyette. Kiralarda bir yılda yüzde 300 artışların yaşandığı görüldü. 30 yaş üzeri binalardaki dairelere 25 bin TL kira isteniyor
İnternet ilanlarında Bebek’te 2+1 kiralık daireler 25 bin TL’den başlıyor. Konumuna, dairenin büyüklüğü ve yeniliğine göre fiyatlar 250 bin TL’ye kadar çıkıyor. 25 bin TL’lik evlerin çoğunluğu ise 30 yaş üzeri hem ofis hem ev olarak kullanılabilecek yapılar olarak görülüyor.
Bebek’te ikamet eden bir çok ünlü isim fahiş kira artışlarından başka semtlerde kiralık daire arayışlarına girdi.

Deniz manzaralı evler 6 ay kiralanıyor 

Sitelerde yer alan ilanlara göre bazı kiralama formülleri aylık veya 6 aylık üzerinden yapılıyor. Yarı dönemlik kiralamalar genellikle sahile yakın manzaralı daireler olarak öne çıkıyor. Yeni trendlere uygun olarak döşenmiş eşyalı daireler yüksek bedellerle kiralanıyor.

Ev sahiplerinin kirayı alamadığı oluyor

Öte yandan kiralık dairelerde artan fiyatlar, kiraların ödenmeme riskini de beraberinde getiriyor. Geçen yıla göre 3-4 kat artan kira bedelleri nedeniyle daireye istenen yüksek kiralar başlangıçta kiracı tarafından ödenebiliyor ancak daha sonra tahsilatta sıkıntılar yaşanabiliyor.