İstanbul Boğazı'nın altında 22 bin koyun var... Alttaki koyunlar yıllar geçse de akıllardan silinmiyor

İstanbul'da 1991 yılında iki yabancı geminin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 22 bin koyun boğaza düşerek öldü. Bu olayın hikayesini ilk kez duyanlar büyük şaşkınlık yaşadı.

İstanbul Boğazı'nın altında 22 bin koyun var... Alttaki koyunlar yıllar geçse de akıllardan silinmiyor

Tarihinde binlerce kazaya sahne olan İstanbul Boğazı'nda meydana gelen bazı kazalar, yıllar geçse de hafızalardan silinmiyor. O kazalardan biri de iki yabancı geminin çarpışması sonucu meydana gelen tarihi kaza. 

Lübnan bandıralı Rabion 18 gemisi Karadeniz’den Marmara’ya geçiş yapıyordu. Tam aksi istikamette ilerleyen Madonna Lily gemisi ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yakınlarında karşılaştılar. Birbirlerini fark ettiklerinde her şey için çok geçti. Madonna Lily, Lübnan bandıralı gemiye yandan çarpmıştı.

30 MÜRETTEBAT SAĞ KURTULDU 

Madonna Lily gemisi, hem çarpma pozisyonu açısından hem de boyutları itibari ile avantajlıydı. Burun kısmından aldığı hafif bir hasar ile bu kazayı atlatmıştı. Ancak Lübnan bandıralı Rabion 18, onun kadar şanslı değildi. Hızla batmaya başlayan gemideki 32 mürettebat artık can derdindeydi. 30 mürettebat sağ kurtulmayı başarırken 2 kişi ne yazık ki boğazın karanlık sularında kaybolmuştu.

22 BİN KOYUN CAN VERDİ 

Dünya tarihinde, bu denli yüksek can kaybının yaşandığı başka bir ulaşım kazası var mıdır bilmiyoruz. Ama o gün İstanbul Boğazı’nda yaşanan bu kaza sonrasında gerçekten 22 bin koyun can verdi. Çünkü gemi koyun taşıyordu.