Büyükçekmece'de 4 gün süren dehşet

Büyükçekmece'de Pakistanlı Mehmet Hicaz Ahmad ve Mehmet Bilal Ahmad isimli kardeşler kendilerine ait dükkanda 4 gün boyunca dehşeti yaşadı. Önce dövüldüler ardından paraları gasp edildi, sonra da ailelerinden fidye istendi. Kurtuluşları bir ıslıkla oldu.

Büyükçekmece'de 4 gün süren dehşet

İstanbul Büyükçekmece'de meydana gelen olayda iki Pakistanlı kardeş 4 gün boyunca dehşeti yaşadı. 23 yaşlarındaki Pakistanlı iki kardeş Mehmet Hicaz Ahmaz ile Mehmet Bilal Ahmad, Büyükçekmece Pınartepe Mahallesi'nde boş bir dükkan tutarak burada yaşamaya başladı.

Birlikte çalıştıkları insanlarla beraber ev olarak kullandıkları dükkana gelen Pakistanlı kardeşler ne olduğunu anlayamadan arkadaşları tarafından dövüldükten sonra gasp edildi. Ardından elleri ve ayakları bağlanan iki kardeşin ailesinden telefon ile fidye istendi.

Büyükçekmece'de 4 gün süren dehşet - Resim : 1
Pakistanlı kardeşler, olayın ardından cep telefonu ile ailelerini arayıp iyi olduklarını haber verdi.

Hayatlarını ıslık kurtardı

4 gün boyunca süren işkencenin ardından zanlıların dükkanda olmadığı sırada kırık olan dükkan camına doğru uzanan Mehmet Hicaz, dışarıya doğru ıslık çalmaya başladı. Ellerinin bağlı olduğunu gösteren Mehmet Hicaz'ı fark eden vatandaşlar hemen durumu polise bildirdi.

Kısa sürede kapı açıldı ve Pakistanlı kardeşler bağlandıkları iplerden kurtarıldı. Aç ve susuz bırakılan kardeşlere vatandaşlar yemek getirdi. 2 kardeş, korku dolu gözlerle yemeklerini yerken kendinilerine kurtaran vatandaş ve polise teşekkür etti.

Olayın hemen ardından ailelerini arayan kardeşler iyi olduklarını söyleyerek sevenlerine müjdeli haberi verdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri Pakistanlı kardeşleri kurtarırken, boş dükkanın çeşitli yerlerinde saklanan 3 kişi ile birlikte o sırada evde misafir olarak bulunduğu söylenilen 5 kişi ile birlikte toplam 8 kişi gözaltına alarak polis merkezine götürdü.