İstanbul Büyükşehir Belediyesi duyurdu! Bunu yapan yaşadı! O kişiler metro ve metrobüslere ücretsiz binecekler

Toplu taşıma İstanbul gibi büyük metropollerde dijitalleşme adımıyla artık daha da kolay hale geldi. Öyleki İstanbulkart sahipleri telefonuna indirdiği uygulama sayesinde kolaylıkla yükleme yapabiliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi duyurdu! Bunu yapan yaşadı! O kişiler metro ve metrobüslere ücretsiz binecekler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden karar! O kişiler artık metro ve metrobüslere para ödemiyor.

İstanbulkart mobil uygulamasını kullanmaya başlayanlar ise QR kod ile geçiş kampanyasından hızlıca yararlanabiliyor. Ayrıca yeni yapılan duyuruyla da ücretsiz binmek mümkün hale geliyor.

Peki yeni duyuruyla ücretisiz nasıl biniliyor?

İBB’nin yeni duyurduğu “İstanbul seni seviyor! Sloganıyla duyurduğu İstanbulkart Mobil kampanyasıyla ücretsiz geçiş hakkı kazanmak mümkün hale geliyor.

15.04.2022 ile 15.05.2022 tarihleri arasında İstanbulkart mobil uygulamasını telefonuna ilk defa indirenler ve uygulamaya giriş yapanlar anında ücretsiz geçiş hakkı kazanıyor.

Yani telefonunuza indirdiğiniz İstanbulkart mobil uygulamasını açarak giriş yapıp otobüse bindiğinizde QR kod ile okutarak geçiş yaptığınızda ücretsiz geçiş yapıyorsunuz.

Kampanya 15 Mayıs’a kadar geçerli. Kampanyanın ismi ise İstanbulkart Mobil hoş geldin kampanyası olarak geçiyor.

Kampanyadan yararlanabilmeniz için 15 Mayıs’a kadar telefonunuza ilk defa İstanbulkart Mobil uygulamasını indirmiş ve uygulamayu kullanmaya başlamış olmanız gerekiyor.

Kampanya yalnızca Djital İstanbulkart yani telefonunuza yüklediğiniz mıbil uygulamadaki QR kod özelliğini okuttuğunuzda aktif hale geliyor ve ücretsiz geçiş hakkınız anında tanımlanıyor.

İstanbulkart Dijital kart ile geçişlerinizi otobüs yanı sıra metro ve metbüs şehir hatlarında da kullanabilirsiniz.