8 Mart’ta kadınlara müjde! İstanbulKart varsa otobüsler ücretsiz

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde İBB yani İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan BELBİM 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar gününde İstanbul’da ulaşımın kadınlara ücretsiz olduğunu açıkladı.

8 Mart’ta kadınlara müjde! İstanbulKart varsa otobüsler ücretsiz

İstanbulkart sitesinin yaptığı duyuruyla birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde otobüs, metrobüs, metro ve şehir hatlarının ücretsiz olarak kullanabileceklerini açıkladı.

Kampanyayla ilgili ayrıntılar da web sitesinde yayınlandı.

İstanbulkart web sitesinde yapılan açıklama ise şöyle;

Yapılan duyuruya göre otobüs, metrobüs, metro ve şehir hatlarında geçerli olacak kampanyaya göre, "İstanbulkart Mobil’den 8.03.2022 tarihinde kadın kullanıcılar tarafından ulaşımda yapılacak QR kod ile ilk geçişin iadesi yapılacaktır. Hediye geçiş tutarı elektronik para olarak QR ödemesi yapılan dijital karta yüklenecektir. Geçiş tutarı üzerinden maksimum 5,48 TL’ye kadar hediye edilecektir. QR kod ile Otobüs, Metrobüs, Metro ve Şehir Hatlarında geçerli ödeme noktalarında geçiş yapılabilir" denildi. Duyuruda, kampanyanın geçerli olduğu tarihin sadece 8 Mart olduğu belirtildi ve "Sistemsel gecikmelerden kaynaklı ödül TL yüklemelerinde oluşabilecek aksaklıklarda BELBİM AŞ müşteri memnuniyeti kapsamında TL ödül yüklemesini en kısa sürede gerçekleştirecektir" denildi.