İstanbul depremi için tedirgin eden açıklama! "Süre giderek kısalıyor"

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, farklı illerde meydana gelen depremlerin, beklenen büyük İstanbul depremini tetikleyip tetiklemediğine dair merak edilenleri yanıtladı.

İstanbul depremi için tedirgin eden açıklama! "Süre giderek kısalıyor"

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında ülke en zor günlerini yaşadı. Uzmanlar o bölge hakkında uyarılar yapmasına rağmen deprem sonrası oluşan tabloda binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Trajik olaydan 5 ay sonra, geçtiğimiz günlerde ülkenin farklı yerlerinde meydana gelen irili ufaklı depremler yine akıllara beklenen İstanbul Depremi'ni getirdi. Konuyla ilgili Profesör Doktor Şükrü Ersoy, açıklamalarda bulundu.

"ŞU ANDA DA OLABİLİR"

Beklenen büyük İstanbul Depremi hakkında sürenin giderek daraldığını ifade eden Şükrü Ersoy, "İstanbul'da gelecekte ki bu gelecek uzun bir gelecek değil, 7,0'den büyük bir deprem bekliyoruz. Şu anda da olabilir" dedi.

"BUNA HAZIRLANMAMIZ GEREKİYOR"

Ayrıca Ersoy beklenen deprem hakkında, "Kimse unutmasın Marmara Denizi'nin içerisindeki Kuzey Anadolu Fay'ı 7,0'dan büyük bir deprem mutlaka olacak" ifadesini kullandı. Ersoy, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: "En kötü senaryo 7,5 büyüklüğündeki bir deprem riski. Buna hazırlanmamız gerekiyor."