İlaç krizi büyüyor! Sorunlar çözüldü mü?

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Pınar Özcan, son dönem artan ilaç fiyatları ve piyasada bulunamayan ilaçlara ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Özcan, Türkiye'deki ecza depolarının ve eczanelerin stokçuluk iddialarına ilişkin, asıl sorunun imalat aşamasında olduğunu ifade etti. İşte detaylar..

İlaç krizi büyüyor! Sorunlar çözüldü mü?

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Pınar Özcan, son dönem artan ilaç fiyatları ve piyasada bulunamayan ilaçlara ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Özcan, Tv100'e yaptığı açıklamada eczane ve ecza depolarının stokçuluk yaptığı iddiaları ile ilgili, 17 eczane ve ecza depoları ile bu sorunun yaşanamayacağını ifade etti. Özcan açıklamasında, "Ne eczanenin ne depoların depolarını görünmez hale getirmesi mümkün değil. Sağlık Bakanlığı bunların hepsini görebilir. Asıl kontrolünün yapılması gereken taraf imalat aşaması, ilaç üreticilerinin tarafındaki fabrika aşamasıdır. Sisteme girmeden önce ilaçların varlığının tespit edilmesi gerekir. Sisteme girdikten sonra siz o ilacın bir yerde var olup olmadığını görüyorsunuz zaten" dedi.