İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden ormanlık ve mesire alanlarına denetim

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yapılan planlama ile Maltepe'deki ormanlık ve mesire alanlarında güvenlik, tarama ve bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi. Ekipler bayram tatilinin son gününde ormanda bulunan vatandaşlara bilgilendirici broşür dağıttı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, Maltepe'deki orman ve mesire alanlarında güvenlik, tarama ve bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi. İstanbul Valiliğinin, artan hava sıcaklıkları sonrası yangınların engellenmesi için ormanlık alanlara girişleri, mesire alanlarında ise ateş yakmayı engelleyen kararının ardından emniyet ekipleri kentte denetimlerde bulunuyor. Ekipler, Kurban Bayramı tatilinin son günü Maltepe'deki ormanlık alanlar ile mesire alanlarında denetimlerde bulunup, vatandaşlara bilgilendirici broşür dağıttı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden ormanlık ve mesire alanlarına denetim - Resim : 1

YAKLAŞIK 150 POLİS KATILDI 
Uygulamaya, Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü, Özel Harekat Şube Müdürlüğü, Yunus timleri, Atlı Polis Grup Amirliği, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Köpek Eğitim Merkezinden yaklaşık 150 polis ile Havacılık Şube Müdürlüğüne bağlı helikopter katıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden ormanlık ve mesire alanlarına denetim - Resim : 2

VATANDAŞLAR UYARILDI
Dron destekli uygulamada ekipler, Karasu Mesire Alanı ve diğer ormanlık alanlarda ateş yakılıp yakılmadığını kontrol etti, vatandaşlara broşür dağıtarak bilgilendirmede bulundu. Mesire alanında yakılan ateşler söndürtülürken, işletme sahipleri ve vatandaşlar, Valilik kararı hatırlatılarak uyarıldı. Piknik yapan bazı vatandaşlar, uygulama ve bilgilendirme faaliyetleri için ekiplere teşekkür ederek, orman yangınlarına karşı denetimlerin devam etmesini istedi.