Sağanak yağış hayatı felç etti! Çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı: Doğal gaz hattı koptu

İstanbul, Eskişehir, Manisa, Tekirdağ ve Bolu'da etkili olan sağanak yağış hayatı felç etti. Yollar göle dönerken, birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı. Bolu'da toprak kayması doğal gaz hattını kopardı

Sağanak yağış hayatı felç etti! Çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı: Doğal gaz hattı koptu

İstanbul Başakşehir'de sağanak nedeniyle yollarda suların yükselmesiyle sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı. İlçedeki dolu yağışının ardından sağanak devam ediyor. Başakşehir 2. Kısım Mahallesi Mercedes Bulvarı Caddesi'nde etkili olan yağış nedeniyle sular yükseldi, araçlar geçmekte zorlandı. Yükselen suyun etkisiyle bir motosikletli kurye yolda kaldı.

Sağanak yağış hayatı felç etti! Çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı: Doğal gaz hattı koptu - Resim : 1

Ana yol sular altında kaldı
Esenyurt Kıraç'ta taşkın nedeniyle rögar kapakları yerinden çıktı. Ana yol sular altında kalırken, araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Mimsan Sanayi Sitesi civarında ise dolu yağışı etkili oldu. Akçaburgaz Mahallesi'nde yağıştan dolayı su taşkını meydana geldi. Bazı noktalardan ana caddeye akan su, yolu adeta göle çevirdi. Sultangazi Mahmutbey yolunda sağanak etkili olurken, Arnavutköy merkezde de kısa süreli sağanak görüldü.

Sağanak yağış hayatı felç etti! Çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı: Doğal gaz hattı koptu - Resim : 2

Eskişehir'de bardaktan boşalırcasına yağdı
Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından Eskişehir için uyarısı yapılan sağanak yağış etkili oldu. Bir anda bastıran ve bardaktan boşalırcasına yağan yağmur, kent genelinde etkisini gösterdi. Özellikle Batıkent Mahallesi’nde yoğun şekilde etkisini gösteren sağanak yağış sonucu sokaklar göle döndü. Gideri tıkanan sokaklarda su birikintileri araç ve yaya ulaşımına engel oldu.

Sağanak yağış hayatı felç etti! Çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı: Doğal gaz hattı koptu - Resim : 3Hayat durma noktasına geldi
Bölgede bulunan birçok apartmanın girişini, bodrum katını ve garajını su bastı. Hayatın durma noktasına geldiği alanlara itfaiye ve Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresi ekipleri sevk edildi. Ekipler tıkalı giderlerin açılması ve apartmanlarda biriken suların tahliyesi için çalışma başlattı. Ekiplerle birlikte su baskını yaşanan apartmanların sakinleri de ellerindeki kovalar ve çekçekler ile tahliyeye yardımcı oldu.

Sağanak yağış hayatı felç etti! Çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı: Doğal gaz hattı koptu - Resim : 4“Islanan yerler kaç aydır kurumadı”
Batıkent Mahallesi Öner Sokak’ta giderlerin tıkanması sonucu oluşan su birikintisi, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Sokakta bulunan birçok apartmanın giriş ve bodrum katlarını su bastı. Evlerinin bodrumu yağmur suyuyla dolan yaşlı teyze, “Daha önce de buraya kadar su doldu. Çocuklarım kaç defa çekti. Uzun zamandır kurumuyor. Kapı açık olmasına rağmen kaç aydır kurumadı” diyerek isyan etti.

Sağanak yağış hayatı felç etti! Çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı: Doğal gaz hattı koptu - Resim : 5“Her seferinde gelip suyu çekiyorlar”
Evlerinin bodrumunu su basan yaşlı bir amca ise, sürekli aynı sorunun yaşandığını ve diğer apartmanların da aynı problemle mücadele ettiğini “Öteki taralar hep doldu. Kaç sefer doldu böyle. Yan taraflar da aynı. Her seferinde gelip suyu çekiyorlar. Rögarlar kapandığı için ve burası çıkmaz sokak olduğu için su birikti. Giderleri büyütüyorlardı, yetiştiremediler.” sözleriyle ifade etti. 

Sağanak yağış hayatı felç etti! Çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı: Doğal gaz hattı koptu - Resim : 6

Manisa'da yollar göle döndü
Turgutlu'da saat 17.30 sıralarında başlayıp, kuvvetini artıran yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Birçok ev ve iş yerlerini su bastı, bazı noktalarda göletler oluştu. Yağmura hazırlıksız yakalananler, iş yerlerine ya da dükkan saçaklarına sığındı. Sularla dolan bazı yollarda trafik akışı zor sağlandı.

Sağanak yağış hayatı felç etti! Çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı: Doğal gaz hattı koptu - Resim : 7Zincirleme kazalar meydana geldi
Şehitler Mahallesi Yedi Eylül Yolu'nda, rögar kapağının taşması sonucu bir araç çukura saplandı. İzmir-Ankara karayolunda zincirleme kazalar meydana geldi. İhbarla sonrası harekete geçen Manisa Büyükşehir Belediyesi Turgutlu İtfaiye Amirliği ile MASKi ekipleri, su baskınlarına müdahale etti.

Sağanak yağış hayatı felç etti! Çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı: Doğal gaz hattı koptu - Resim : 8

Tekirdağ'da göle dönen yolda çocuklar yüzdü
Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde öğleden sonra sağanak yağış etkili oldu. Kızılpınar Namık Kemal Mahallesi Göksu Sokak üzerinde yol yağan yağış nedeniyle göle döndü. Bölgede yağan sağanak yağmurun ardından yolda biriken çamurlu ve kirli su, bu kez çocukların oyun yerine dönüştü. Sağlıklarını hiçe sayan çocuklar çamurlu suya aldırış etmeden yüzdüler.

Sağanak yağış hayatı felç etti! Çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı: Doğal gaz hattı koptu - Resim : 9

Ebeveynler tepkili
Öte yandan denizi olmayan Çerkezköy’de sosyal alanların eksikliğinden dert yanan mahalle sakinleri altyapısı yapılmayan sokak ve caddeler için tepki gösterdi. Her yağan yağmurda göle dönen yollar nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını dile getiren vatandaşlar çocukların oyun alanına dönen çamurlu göller için de tepki gösterdi. Yetkililere çağrıda bulunan vatandaşlar, bir an önce çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

Sağanak yağış hayatı felç etti! Çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı: Doğal gaz hattı koptu - Resim : 10

Bolu'da toprak kayması doğal gaz hattını kopardı
Aktaş Mahallesi Öney Sokak'ta geçtiğimiz aylarda yıkılan Bolu Belediyesine ait eski katlı otopark alanında çalışmalar devam ederken etkili olan sağanak nedeniyle küçük çaplı toprak kayması yaşandı. Toprak kayması yaşanan alanda bulunan doğal gaz borusu koptu. Bölgede gaz kokusu olduğunu fark eden vatandaşlar, itfaiye ve doğal gaz ekiplerine bilgi verdi.

Sağanak yağış hayatı felç etti! Çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı: Doğal gaz hattı koptu - Resim : 11

Tedbir alındı
Olay yerine gelen itfaiye ekipleri olası bir yangın ve parlamaya karşı tedbir alırken, doğal gaz ekipleri ise hatta bulunan gaz akışını kapattı. Doğal gaz hattındaki gaz tamamen bittikten sonra ekipler kopan boruyu tamir etmek için çalışma başlattı. Ayrıca polis ve zabıta ekipleri de çalışma yapılan alanın çevresinde bulunan cadde ve sokakları araç ve yaya trafiğine kapalı tuttu.