İstanbul Finans Merkezi açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar: “Yeni bir finansal ekosistem oluşturacak”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Finans Merkezi açılış töreninde açıklamalarda bulundu. İstanbul Finans Merkezi'nin yeni bir finansal ekosistem oluşturacağını belirten Erdoğan, "İstanbul Finans Merkezi, yerli ve yabancı finans kuruluşlarının bölgede faaliyet göstermeye başlamalarıyla ülkemiz ekonomisine katkılar sağlayacaktır. Bu merkez üç kıtanın buluşma noktası olan İstanbul'da yeni bir finansal ekosistem oluşturacaktır" dedi.

İstanbul Finans Merkezi açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar: “Yeni bir finansal  ekosistem oluşturacak”

Türkiye'de finansın kalbinin atacağı bankalar etabı bugün hizmete girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Finans Merkezi Açılış Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Bugün sizlerle ülkemiz ekonomisi ve finans sektörümüz açısından stratejik önemde bir açılış töreni münasebetiyle bir aradayız. Artık son 3 gününün içinde olduğumuz Ramazan'ınızı tebrik ediyorum. Ramazan ayını her bakımdan dolu dolu değerlendirmenin gayretindeyiz. Zor günlerde millete umut olmanın çabasındayız. Deprem bölgesindeki kardeşlerimizi ihmal etmeden yatırımlara hız veriyoruz. Durmak yok yola hizmete eser kazandırmaya devam diyerek millietimizi hayalleriyle buluşturmaya devam ediyor.

İstanbul Finans Merkezi’nin ilk etabının açılış heyecanını yaşıyoruz. Dünyada New York, Londra, Frankfurt gibi asırlık merkezlerin yanında, Dubai, Hong Kong gibi sonradan bu listeye dahil olan finans merkezleri de bulunuyor.

İstanbul Finans Merkezi açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar: “Yeni bir finansal  ekosistem oluşturacak” - Resim : 1

"TÜRKİYE EKONOMİ MODELİ İLE HEDEFLERİMİZİ BİR ADIM YUKARIYA TAŞIDIK"

Asya ve Avrupa arasında artan ticari rekabet ile ülkemizin jeopolitik konumu İstanbul'un önünde yeni fırsat pencereleri açıyoruz. Büyütme üzerine kurulu Türkiye Ekonomi Modeli'yle hedeflerimizi bir adım daha yukarı taşıdık. Doğu ve Batı arasında coğrafi ve ticari köprü görevi üstlenen İstanbul'un aynı bağı kurma potansiyeline sahip olduğunu düşünüyoruz. İktidara geldikten sonra bu müjdeyi vermiştik.

"İSTANBUL'U DÜNYANIN SAYILI FİNANS MERKEZLERİNDEN BİRİ HALİNE GETİRECEĞİZ"

İstanbul'u dünyanın sayılı finans merkezlerinden biri haline getireceğiz ve getirdik. Şimdi de bu işin fiziki şartlarını oluşturduk. Kimlerle mücadele etmedik ki. MB'yi İstanbul'a taşıyacağız dedik, önümüze çıktılar. Ne yapmadılar ki, Vakıfbank için aynı şeyi söylediler. Bunların kadim medeniyetimizin haberleri yok. Türkiye'de finansın tarihinde neler olduğunu bunlar bilmiyor. Tarihte İstanbul nasıl bu ülkenin finans merkeziyle işte yeniden Finans Merkezi olma görevini üstleniyor.

Fikirtepe'de milyonlarca kardeşimizi ilgilendiren ve doğrudan 60 bin kardeşimize hak sahipliği sürecini yürüttüğümüz töreni yapıyoruz. Sözümüzü yükseltmiyor, eserlerimiz sözümüzün önünde duruyor.

"15 MAYIS SABAHI KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ"

15 Mayıs sabahı da kaldığımız yerden eser siyaseti yapmaya devam edeceğiz. Medeniyet birikimimizi geleceğe taşıyarak finansal anlamda da ülkemizin refahını artıracak eşsiz yatırımı kazandıran Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum.

Sayın Berat Albayrak, Lüfti Elvan'a, Nureddin Nebati'ye BDDK, SPK, Merkez Bankası'na burada çalışan mimar, mühendis ve işçi kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum.

İstanbul Finans Merkezi açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar: “Yeni bir finansal  ekosistem oluşturacak” - Resim : 2

"İSTANBUL'DA YENİ BİR EKOSİSTEM OLUŞTURACAK"

Ömrünün 40 yılında meydanların nabzını tutan, meydanların dilini okuyan bir siyasetçi olarak sandığın renginden en ufak bir şüphe duymuyorum. Seçim dönemleri siyasi partilerin kantara çıktığı günlerdir. Bu günler herkesin heybesinde ne varsa ortaya döktüğü zamanlardır. Millet bu dönemde siyaset kurumuna kulak kesilir herkesin çapı hakkında bir kanaat getirir. Sadece siyasi partiler ve ittifaklar arasında değil aynı zamanda iki farklı anlayış arasında da mühim bir tercih yapacağız. İstanbul Finans Merkezi, yerli ve yabancı finans kuruluşlarının bölgede faaliyet göstermeye başlamalarıyla ülkemiz ekonomisine katkılar sağlayacaktır. Bu merkez üç kıtanın buluşma noktası olan İstanbul'da yeni bir finansal ekosistem oluşturacaktır.

''YATIRIM ÇEKME POTANSİYELİMİZ ARTACAK''

İstanbul Finans Merkezi uluslararası sermaye akışını kolaylaştırarak yatırım çekme potansiyelimizi de artıracaktır.

İstanbul Finans Merkezi açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar: “Yeni bir finansal  ekosistem oluşturacak” - Resim : 3

KILIÇDAROĞLU'NA ELEŞTİRİ

Muhalefetin Türkiye'yi yönetebilecek, ülkemizi hedeflerine, milletimizi de hayallerine ulaştıracak hiçbir vizyonunun olmadığı bu arada ortaya çıkmıştır. Bu süreç aynı zamanda 2002 öncesinde ülkemizin neden geri kaldığını da göstermiştir. Her şeyi bedava verme. Batılı tefecilerden 300 milyar dolar dilenme gibi gerçek dünya ile ilgisi olmayan sayısız abuk sabuk vaadi burada konuşmaya değer bulmuyorum. 300 milyar doları İngiltere'den getirecekmiş. Demek ki tefecilerle görüştü, anlaştı. Onlar havada, karada ona sözler verdiler. Böyle bir şey olabilir mi? 20 yıl bu ülkede başbakanlık yaptım cumhurbaşkanlığı yaptım ama böyle bir safsata böyle bir yalan dolan hile dünyanın hiçbir liderinde görmedim. Ama bu zavallı ne yazık ki hayatında bir SSK var ki SSK'yı batıran değil mi?

''YOL YENMEZ AMA YOL SAYESİNDE ÜRETİM OLUR''

Yol yenmez ama yol sayesinde üretim olur. Üretici mahsulünü satar turist seyahat eder nakliyeci malzeme taşıyor. Yol yenmez ama yol sayesinde yatırım gelir. Yani yol sadece yol değildir. Yol medeniyettir diyoruz. Domates de patates de bu yapılan yollardan gidiyor.''

 

İstanbul Finans Merkezi açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar: “Yeni bir finansal  ekosistem oluşturacak” - Resim : 4

BİRÇOK MİSAFİRİ AĞIRLAYACAK

İstanbul Finans Merkezi, 1,3 milyon metrekare ofis alanı, 100 bin metrekarelik alışveriş merkezi, 2 bin 100 kişilik kongre merkezi, 5 yıldızlı oteli ve akıllı şehir modeli ile yurt içi ve yurt dışından birçok misafiri ağırlayacak.

İstanbul Finans Merkezi açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar: “Yeni bir finansal  ekosistem oluşturacak” - Resim : 5

SON TEKNOLOJİYLE DONATILMIŞ 21 OFİS BİNASI BULUNUYOR

Merkezde son teknoloji ile donatılmış 21 ofis binası bulunuyor. Ofisler ve alışveriş merkezi açılışın çok öncesinden kapasitesinin çok daha üzerinde talep topladı. A sınıfı binalarda tüm yönetim sistemlerini tek bir çatı altında toplayan proje, dünya standartlarının üzerinde ve akıllı şehir modeli ile tasarlandı.