İstanbulkart’ta yeni dönem! Öğrenciler için güzel haber geldi!

İBB’nin ulaşım araçlarında ve birçok yerde kullanılan İstanbul kart’ta yeni dönem başladı. Daha öncesinde öğrenci kartı başvurusu sadece fiziki olarak başvur yapılabilirken, bu dönem de geride kaldı. 

İstanbulkart’ta yeni dönem! Öğrenciler için güzel haber geldi!

İstanbulkart kullanan öğrenciler artık öğrenci kartlarını online başvuru ile adrese teslim yapabilecekler. Başvurular başvuru merkezlerine gitmeye gerek kalmadan www.istanbulkart.istanbul adresinden alınacak. Öğrenci İstanbulkart almak isteyenler, www.bireysel.istanbulkart.istanbul adresini ziyaret ederek birkaç adımla başvurularını gerçekleştirebiliyor.

Adım adım öğrenci İstanbulkart başvurusu nasıl yapılır?

Öğrencilerin ilk adım olarak web adresinden telefon numarasıyla giriş yapması ya da kayıt olması isteniyor. Bireysel İstanbulkart profili oluşturulduktan sonra ana sayfada yer alan "Kart Başvurusu" seçeneğine gidilerek, başvuru seçenekleri arasında "Öğrenci"nin seçilmesi ise diğer adımı oluşturuyor. Yönlendirmeler takip edilerek gerekli bilgiler doldurulduktan sonra teslimat tercihi yapılarak başvuru sonlandırılıyor.

Fiziki kart ellerine ulaşmayanlar ise İstanbulkart mobil uygulamasındaki dijital kartı kullanabilecekler

İstanbulkart Mobil, fiziksel kart olmadan da dijital kart sayesinde Marmaray dışında İstanbul içi tüm ulaşım ödemelerini QR kodla yapabilme imkanı sunuyor.

İstanbulkart Mobil üzerinden kişiye özel tanımlanan dijital kart tüm indirim, aktarma ve mesafe bazlı ücretlendirmeleri saklı tutarak ulaşım ödemelerini gerçekleştiriyor. Dijital Öğrenci İstanbulkart üzerinden QR kodla yapılan ulaşım ödemeleri öğrenci tarifesi üzerinden hesaplanıyor.