Küçükçekmece Adliyesi'nde İdari Bürolarda 4 yıldır çalışan Oğuzhan N. 1 milyon 780 bin liralık vurgun yaptı

İstanbul Küçükçekmece Adliyesi'nde İdari Bürolarda 4 yıldır hizmetli olarak çalışan Oğuzhan N. 1 milyon 780 bin liralık vurgun yaptı. Yaklaşık 4 yıl boyucna aynı yöntemle Adalet Bakanlığı'ndan keşif ve bilirkişi parası alan hizmetliyi son yaptığı iş ele verdi.

Küçükçekmece Adliyesi'nde hizmetli olarak çalışan Oğuzhan N. isimli şahıs, daha önce parası ödenen keşif ve bilirkişi ücretlerinin bir ikizini evrak olarak hazırlıyordu. İlk başlarda küçük miktarla hazırlanan ücretler önce İdari İşler Müdürüne ardından Başsavcı Vekiline imzalatılıyordu. Kalabalık ve fark edilmeyecek bir biçimde evrakların arasına sıkıştırılan ikiz tutunaklar imzalanıyor bu yolla Oğuzhan N. vurgun yapıyordu. Paranın yatması için ise aynı sitede oturduğu bir arkadaşını bulmuştu.

Kandırdığı M.Ü.’ye keşif ve bilirkişilik yaptığı için bu ücretin kendi hesabına yatmasının sıkıntı olacağını soruşturma geçirebileceğini söyleyerek arkadaşının ibanını kullandı. İfadesinde kandırıldığını iddia eden M.Ü. gelen paraları Oğuzhan N.’nin hesabına yatırıyor veya elden veriyordu.