Kızı pompalı tüfekle boynundan vurulan annenin sözleri yürek dağladı

İstanbul Küçükçekmece'de 2016 yılında kız arkadaşı Yağmur Önüt'ü iddiaya göre şakalaşırken pompalı av tüfeğiyle vurarak öldüren Egemen Vardar'a verilen 5 yıl 10 ay hapis cezası kararını Yargıtay'ın bozmasının ardından bugün ilk duruşma görüldü.

Bakırköy 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Egemen Vardar, Yağmur Önüt'ün anne ve babası ve taraf avukatları katıldı. Pompalı tüfekle Yağmur Önüt'ü boynundan vurarak öldüren üniversite öğrencisi Egemen Vardar'a 'bilinçli taksirle ölüme neden olmak' suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası verilmişti.

Yargıtay, sanığın 'olası kastla öldürme' suçundan cezalandırılması gerektiğini bildirerek kararı bozdu. Duruşmada söz hakkı verilen sanık Egemen Vardar, "Yargıtay'ın bozma kararına katılmıyorum. Ben silahın bozuk olduğunu biliyordum. Bu nedenle bozma ilamını kabul etmiyorum" dedi.

"İnsan sevdiğine pompalı tüfek doğrultamaz"

Yağmur Önüt'ün annesi Sevgi Gülseren duruşmada, "İnsan sevdiğine silah doğrultur mu? Sanığın ifadeleri çelişkili. Karşı taraf 'Yağmur ile Egemen birbirlerini seviyorlardı, evleneceklerdi' diyor. Bundan bizim haberimiz yok. İnsan sevdiğini öldürmez. Pompalı tüfeği eline alıp doğrultamaz. Benim kızım 20 yaşındaydı. Öldükten sonra ben onun diplomasını almaya gittim. Yargıtay'ın bozma kararına çok sevindim.

Kızımın şah damarından kurşun girmiş. Sanık her şeyi yapmış. Tetiğe basmış. Şimdi de engellenecek bir durum yoktu deniliyor. Sanığın silah konusunda bilgisi olmadığına yönelik beyanları doğru değil. Daha önce babasıyla ava gittiğine yönelik beyanları mevcut. Sanığın doğrudan kasıtla adam öldürme ile cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

Duruşmada Yağmur Önüt'ün ailesinin avukatı Esin Yeşilırmak, "Sanığın halası daha önce mahkemede 'Ben Egemen'e silahın bozuk olmadığını söyledim' demişti. Sanığın silahlarla çekilmiş fotoğrafları var. Bu da silahlara karşı ilgisi olduğunu gösterir. Sanık silahın mekanizmasını çekmiş ve silahın dolu olduğunu bilmekteydi" dedi.

Tutuksuz yargılanmasına da karar verildi

Mahkeme heyeti daha önceki yargılamalarda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın katılan olarak yer aldığını ancak bozma sonrası bakanlık avukatlarına çağrı çıkarılmadığı anlaşıldığından bozma ilamı ile ilgili görüşlerinin alınması için davetiye çıkartılmasına karar verirken sanığın tutuksuz yargılanmasına da karar vererek duruşmayı erteledi.

 "Cinayet işlemiş biri 5 yıldır tutuksuz olarak geziyor, aramızda dolaşıyor"

Duruşma sonrası sanığın tutuksuz yargılanmasına tepki gösteren Sevgi Gülseren, "O tüfekle büyükbaş hayvanları vuruyorlar. Benim kızımın av hayvanı kadar değeri yokmuş. O zaman av mevsimi bile yasaktı, bunun cezası hiç mi yok? Orada elini kolunu sallayarak gitti. Ben mahkemeye başvurdum, 5 yıldır ben buraya geliyorum. Bana hakaret ediyorlar. Kötü anneymişim, o seviyormuş, ben kızımı öldüresiye sevmedim, ölesiye sevdim.

Şu mahkemeler bitmeyecekse kendimi de öldüreceğim, nefret ettim artık her şeyden. Pompalı av tüfeğiyle benim kızım öldü, bunun şakası mı olur? Gülsenize. Hani şakaymış ya, siz de gülün" dedi.
Avukat Esin Yeşilırmak ise "Sanık Yargıtay'ın kararı neticesinde dahi 25 yılla yargılanacak. Ve 25 yılla yargılanan biri şu an tutuksuz yargılanıyor. Cinayet işlemiş biri 5 yıldır tutuksuz olarak geziyor, aramızda dolaşıyor" dedi.