Cezaevinden tahliye olan gence sokağa çıkma cezası

İnfaz indiriminden yaralanan bir mahkum hafta sonu yasağı gelmeden saatler önce kapalı cezaevinden tahliye edildi. Yanında izin belgeleri olmasına rağmen otobüs bulamadığı için yaşadığı şehre bir türlü gidemeyen şahıs sokakta olduğu için bir de ceza yedi.

Cezaevinden tahliye olan gence sokağa çıkma cezası

3 yıldır cezaevinde olan 19 yaşındaki Samet M. İnsfaz indirimi yasası kapsamında hafta sonu yasağı gelmeden saatler önce İstanbul Maltepe cezaevinden tahliye edildi.

Samet M. Seyahat izin belgesi olmasına rağmen otobüs bulamadığı için İstanbul’dan yaşadığı şehir Konya’ya bir türlü gidemedi.

“3 seneden beri annemi göremiyorum”

Samet M., “Ben 3 seneden beri annemi göremiyorum. Ama ulaşım yolu bulamıyorum. Benim tek istediğim annemi görmek. Ben dünden beri sokaktayım. Bir yudum su içmedim yemek yemedim. Sabahtan beri yürüyorum ayaklarım su topladı. Bana yardımcı olun Allah peygamber rızası için” diyerek yardım istedi.

3 bin 716 lira ceza yedi

Samet M., taksiye bindiğini ve çevirmeye girdiğini söyleyerek, “Polis beni çevirdi. Seyahat izin belgemle cezaevinden çıkış kağıdımı gösterdim. Ama bana yine de bu cezayı kesti. 3716 lira ben bu parayı ödeyemem. Evime gidemiyorum. Sokakta kaldım. Açım susuzum.” dedi.

Polisler sandviç ve çay verdi

Fatih'teki bir denetim noktasına gelerek trafik polislerinden yardım isteyen gence, polisler otogarda beklemesini söyledi. Karnı aç olan gence, polisler sandviç çay ve meyve suyu ikram etti.