İstanbul merkezli 8 ilde eş zamanlı operasyon! Suç örgütü çökertildi: 51 gözaltı

İstanbul merkezli 8 ilde nitelikli yağma, canlı hayvan dolandırıcılığı, tefecilik, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, silah ticareti, silah zoruyla çek/senet imzalatma, kasten yaralama gibi 53 farklı eylemi gerçekleştiren, liderliğini M.K’nın yaptığı suç örgütüne yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda örgüt lideri dahil 51 yakalanarak gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, İstanbul merkezli olmak üzere Sivas, Kars, Kocaeli, Samsun, İzmir, Afyonkarahisar ve Tekirdağ illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Polis ekiplerinin suç örgütlerinin tespiti ve deşifresi amacıyla yürütülen 6 aylık takip sonucu, Sancaktepe ve Çekmeköy ilçeleri başta olmak üzere çeşitli ilçelerde nitelikli yağma, canlı
hayvan dolandırıcılığı, tefecilik, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, silah ticareti, silah zoruyla
çek/senet imzalatma, kasten yaralama gibi 53 farklı eylemi gerçekleştiren, liderliğini M.K’nın
yaptığı suç örgütü çökertildi.

Operasyonlarda örgüt lideri M.K.’nın da aralarında olduğu 51 şahıs yakalandı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, 7 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 7 adet şarjör, 3 adet ruhsatsız pompalı tüfek, 3 adet kurusıkı tabanca, 150 adet çeşitli çap ve ebatlarda mermi, 4 adet kama, 172 gr kokain, 193 gr ecstasy hap, hassas terazi, 80.450 TL değerinde 4 adet senet ve 975 bin TL değerinde 9 adet çek ele geçirildi.

Suç örgütünün, şans oyunları ve bahis oyunları oynayan kişileri hedef alarak tefecilik yöntemiyle borçlandırdıkları mağdurlara yüksek meblağlı veya boş senetler imzalattıkları, borçlarını ödeyemeyen vatandaşlardan tehdit, cebir ve şiddet yoluyla yüksek meblağlarda para aldıkları, böylece vatandaşları içinden çıkılmaz bir borç batağına düşürdükleri, bazı şahısların ellerinde bulunan malları dolandırıcılık yöntemi ile ele geçirerek üçüncü şahıslara sattıkları tespit edildi.